30.1.2009

Treenausta ja pakkasilmoja

Leevin kanssa ageiltiin eilen torstaiseen tapaan. Otettiin rataa, missä treenattiin samaa kun viime viikolla eli puomille tulemista. Laitettiin aidat puomin molemmille puolille, että saataisiin puomille tulo suoraksi vähemmillä kontaktivirheillä. Laitettiin pitkä suora putki, minkä jälkeen tiukka käännös puomille. Radan haastekohtia oli myös putkelta meno kepeille, missä välimatka oli melko pitkä. Rata sisälsi myös kepit, renkaan (josta mentiin LÄPI! :D), A:n ja aitoja. Vauhtia ja intoa riitti pojalla, mikä ei nyt mitään uutta ole ;) Ihan hyvin meni omasta mielestä, tosin kepeille menoa tulee harjoitella lisää, ja tämä omistaja voisi toki opetella esteiden nimiä kun tuntuu olevn äärimmäisen hankalaa huutaa puomille mennessä puomi - eikä putki :D Ja Leevi hämmentyy tuollaisesta, kun ei se omistajakaan itse tiedä minne ollaan matkalla ;)

Tänään alkoi bichoneiden tokoiluryhmä espoossa, "Tokoa tosikoille" ryhmä siis käynnistyi ja kestää neljä kertaa. Tehtiin luoksepäästävyyttä, seuraamisia pujotellen muita koirakoita (jossa perusasennossa oleminen oli Leevistä tylsää kun ohi asteli toinen toistaan ihanampia tyttö bichoneita.. ;)), luoksetulo (meni ihan ok, mutta eteen tuleminen oli vino), istumisia, maahanmenoja ja seisomisia (missä tarvitaan treeniä!!). Tehtiin myös paikallamakuuta, joka normaalisti on Leevillä varma - ja ehkä sen takia sen treeniminen on jäänyt vähemmälle huomiolle. Kun tulen Leevin sivulle se istui muutaman kerran ennen kun annoin käskyä. Liikkeestä maahanmenot ovat edelleen harjoituksen alla, koska ne ovat h-i-t-a-i-t-a! Jäävistä liikkeistä vain istuminen on varma..
Olin tosi tyytyväinen Leeviin kuitenkin ja sen keskittymiseen varsinkin kun oli uusi paikka. Niin ja tosian on tottikset ollut tauolla tämän talven takia jo jonkin aikaa. Ja perusasennot jotka ovat kotona niin mielettömän vinoja, olivat ihan hyviä nyt,

Siinäpä meidän treenailut viime päiviltä. Leia on myös taitava tyttönen, vaikkei agista tai tokosta vielä tiedäkkään tuon taivaallista. Se opettelee ihan perusasioita, niitäkin ihan rauhallista tahtia. Eilen aloitin ehdollistamaan neitiä naksuttimelle, elikkäs naks-nami nyt monesti päivässä useilla toistoilla. Kyllä se pian tajuaa idean ja päästään sitten treenailemaan kosketuskeppiin koskemista yms. Nopea se on oppimaan ja viisas tyttö se on! Meillä tultiin viikko sitten metallihäkistä läpi kun Leian piti siellä 5 minuuttia odotella ja ei ne häkin kaksi oven hakaa ollut ollenkaan liian kova haaste avata kielellä ja kuonolla :o Tämä tempaus kertoo kyllä neidin älykkyydestä paljon.
Leia on nyt täysin samanpainoinen kun Leevi, 6.2 kiloa on molemmat tänään punnittuna!
Taas tuli pakkaset, ja nyt pennunomistajana ei ole ollenkaan kiva juttu :( Leia on sen verran prinsessa että kovilla pakkasilla pissaaminen ulos on enemmän kun inhottavaa. Niinpä se tekee mielummin lehdelle.. Muuten se jaksaa nykyään pidättää paremmin, välillä on 7 tuntia yksin tekemättä mitään. Huomenna kirjoittelen lisää, Leialle on nimittäin tulossa silloin yllätysvieras.. Siitä lisää myöhemmin - toivottavasti kuvien kera :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oppikoulu kesttä 5 kertaa! ;-)
Tai no meillä 4, kun vaavi tulee niin ei päästä vikalla kerralla... Vaikka just sitä mietin että kun me se perjantaina joskus kahen - kolmen aikaan haetaan niin se on niin pieni niin ei sitä voi mukaankaan oikeen ottaa.. Tai siis sehän ois voinu äidin sylkässä istuskella kun äiti kuitenkin tulee kattomaan. Mutta ehkä se ois sille liian stressaavaa kun on muutenkin rankka päivä - uusi koti, automatka jne!