24.6.2010

Kaikenlaisia kesäkuulumisia


Taas on melkein pari viikkoa hurahtanut viime päivityksestä! Treenailtu ollaan vähänlaisesti toko- ja agilityjuttuja ja lenkkeilty tietenkin koiraseurassa. Muuten aika kiireistäa arkea ollaan vietetty, töitä kun on nyt tiedossa koko kesälle. Koirille myöhäiseen iltaan painottunut lenkkeily sopii kyllä mainiosti, sen verran lämmintä säätä on viimepäivinä ollut.

Leevillä oli tiistaina agilityilta, ja koska ensi viikon treenit joudutaan iltavuoron takia jättämään pois, oli tämä myös viimeinen ohjattu treeni kevätkaudelta. Elokuussa taas jatketaan tuttuun tapaan, piisonipoppoolla.
Treenit meni tosi kivasti, ja tuo koira oli edellisiin kertoihin verrattuna saanut jostain nopeutta ihan huimasti lisää! Ei se ongelma ole ennenkään ollut, mutta viimeviikkoina se on ollut hitaampi, etenkin puomilla. Koira oli ihan onnessaan ja teki oikein kivaa rataa. Muutama takaaleikkaus vähän takkuili, mutta se nyt on meidän ongelma ollut jo pidemmän aikaa. Voisi tässä kesällä ojangossa tehdä sille tosi motivoivia takaaleikkaus-treenejä kosketusalustalla, muuten se saa lomailla agista. Tekee ihan hyvää pieni tauko :)



Leian kanssa ei olla taaskaan ehditty ojankoon treenaamaan agia, joksikin kontakti-projektia olen aloitellut erilaisilla kosketusalusta harjoituksilla.
Mutta siis, tokoiltu ollaan jonkin verran. Kuumalla treenatessa tuon vire ei ole päätä huimannut, mutta ollaan kuitenkin oltu yhteistreeneissä parina kuumempanakin iltapäivänä ja tehty vähän kevyempiä harjoituksia. Tänään Claudia oli koirineen treeniseurana, ja tehtiin pitkästä aikaa vähän noutojuttuja sekä parin minuutin paikallamakuu Tuikun vieressä. Paikallamakuun kanssa ollaan edistytty, ja alkaa näyttää siltä ettei tuo koira enää meinaa nousta sieltä. Siitä olenkin tyytyväinen :)
Noutoa ei olla tehty aikoihin, ja teinkin alkuun vaan eteentuloja kapulan kanssa sekä nostamisia ja pitämisiä ihan erikseen. Muutama lyhyt noutokin saatiin tehtyä.

Iltaisin ollaan treenailu etenkin seuraamista, ja alan vihdoin uskoa että me saadaan vielä täyskäännökset ja vasemmalle käännökset sujuviksi. Se on monena päivänä toiminut tosi kivasti. Palkkaamattomuutta ollaan treenattu. Olen palkkaillut satunnaisesti eri liikkeiden jälkeen, ja tehnyt vähän lyhyempiä pätkiä. Ja hyvinhän tuo palkkautuu ihan kehuistakin liikkeiden välissä. Toki tehdään myös paljon runsaspalkkaisia ja motivoivia treenejä, etten tapa tuon koiran innokkuutta lajiin.
Näistä tokokuvista kiitos Piattalle, kuvat on otettu pari viikkoa sitten, ollessamme tokoilemassa Nastan ja Norin kanssa.





Portugeesiseura on Leian mielestä ihan parasta ;)



Tänään käytiin Leian kanssa Herttoniemessä sijaitsevalla koirarannalla, yhdessä Virvan ja Mupen kanssa. Leia ei illasta ollut kovin innokas uimari, mitä se nyt kahlaili selkään asti ja vaani palloa noutavaa Muppea rantavesissä. Kivaa sillä näytti olevan ja muutaman tunnin riehumisen (ja sitä ennen olleiden tokoilujen) jälkeen koira näytti melkoisen väsyneeltä.. ;)


Ei kommentteja: