8.3.2011

Aika pätevä portugalilainen ja sähläävä piisoni


Enpäs ole pariin viikkoon kirjannut tänne mitään meidän treeneistä, joten eiköhän olisi jo korkea aika korjata tilanne :D Olen pyrkinyt tekemään Leian kanssa suunnitelmallisempia treenejä, mietin aina etukäteen mitä tehdään ja miksi, ja keskitytään aina johonkin tiettyyn asiaan kerrallaan.
Tänään saatiin treeniseuraa pitkästä aikaa. Leian kanssa keskityttiin palkattomuusharjotteluun ja paikallamakuuseen. Tein sen kanssa jääviä (vuoronperään seiso ja maahan), luoksetuloja ja seuraamisia, pari kertaa noin 4 liikettä putkeen ennen palkkaa. Leeviin verrattuna sen palkkaaminen on niin helppoa, se palkkautuu pelkästä kehustakin loistavasti ja jaksaa tehdä kauemmin töitä palkkion eteen. Se teki tosi hyvällä vireellä hommia tänään ja täsmällisesti! Olin siihen ihan supertyytyväinen.
Paikallamakuun kanssa on nyt tuskailtu ja tuskailtu, olen tullut vähän siihen tulokseen että Leian ongelmat paikallamakuussa johtuu ihan tästä hihnanpäästä. Epävarmuutta makuissa on ainoastaan koetilanteissa, jolloin myös itse jännitän hulluna että pysyykö se vai eikö se pysy ja Leia on peilaa mun jännitystä tekemisessään aika vahvasti, ikävä kyllä. Tänään tehtiin yksi 5 min. makuu toisen koiran rallatellessa ja riehuessa ympärillä, eikä ottanut mitään häiriötä. Tein sen kanssa myös pari lyhyempää, 1-2 min. makuuta, jolloin tuntematon ihmisjoukko käveli sen selän takaa eikä Leia reagoinut siihenkään. Myöskään muiden koirien vieressä tekemät luoksetulot eivät saaneet mitään reaktiota osakseen. Pitäisi vaan treenata sen kanssa enemmän häiriössä, joka paikassa vaihtelevasti että se tottuisi siihen että sen tehtävä on maata rauhassa paikallaan vaikka ympärillä tapahtuisi mitä. Jotain edistystä kuitenkin on tapahtunut, koska se on selvästi rauhallisemman oloinen paikallamakuussa.
Seuraamisen käännöksiä tehtiin eilen ja tänään. Palkkasin yllättäen pelkistä käännöksistä. 90 asteen käännökset on tosi tiiviitä, mutta täykkäreissä se pääsee välillä vähän irtoamaan vaikka muuten se on tosi tiivis. Ehkä tästäkin syy löytyy lähempää kun uskoisi, olen nimittäin viimeaikoina taas jäänyt kyyläilemään koiraa mukamas katsoakseni miten se takapäätään käyttää.. Mutta ei noissa nyt paljoa enää viilattavaa ole, aika kivalta vaikuttaa :)
Leian kanssa on niin kiva treenata tokoa! Leevillä on kaksi vaihdetta joko se tekee kaiken puolitylsistyneenä tai sitten häslää niin ettei mikään jää sen päähän. Mitään välimuotoa on niin vaikea löytää, vaikkakin se innokas versio onkin aika hauska ;) Leialta löytyy nykyään sitä keskittymiskykyäkin sen pursuavan innokkuuden lisäksi :-)
Leevin kanssa ageiltiin eilen, tehtiin helppoa lämmittelyrataa (pitkiä suoria ja vauhtia) ja loppuaika treenattiin keppien hakemista erityisesti. Vauhtia ja iloisuutta riitti, koira irtoskin ihan kivasti esteille, mutta nuo kepit! Se ei hakenut niitä ollenkaan ja yritti pari kertaa juosta sisäänmenon jälkeen kepeistä ohi, mikä possu! Ensimmäisessä välissä oli siis ohjurit helpottamaan irtoamista kepeille. Saatiin parit ihan kivat kepit sitten kuitenkin tehtyä kun olin aika lähellä itse. Treenattiin myös takaaleikaten kepeille menoa, ja se oli ihan kamalaa sähläystä kun tuo alkoi olemaan jo vähän liian väsynyt ja lopetettiin sitten onnistuneeseen suoritukseen. Keppitreenit siis jatkukoon :-D

3 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Hyvät treenit teillä ollut. Jännittämiseen kisoissa ei kai auta oikein muu kuin ahkera kisaaminen ni se helpottuu, tai sitten rauhattavat. ;) Leia on varmasti kiva treenikaveri, kun mitä oon teitä nähnyt niin siltä ei kyllä virta lopu kesken. :D
Hei miten sait noi välilehdet tuonne, missä sulla siis on noi koriien tiedot. Mä en kato tajuu mitään .. yritin ettii mut ei en tajuu XD

Laura kirjoitti...

Joo Leian kanssa on kyllä kiva treenata, vähän lajia kun lajia :) Virtaa tosiaan on ihan kiitettävästi ;D

Rauhottavat kisoihin kuulostaa houkuttelevalta :D Leian kanssa olis nyt tarkotus yhdet kisat käydä keväällä kokeilemassa, tuo paikallamakuu saa vaan omistajan hermoraunioksi..

Mä pähkäilin noiden kanssa ties kuinka kauan myös :D Mene sinne "uusi teksti" kohtaan ja siellä lukee sen laatikon päällä että "muokkaa tekstejä" ja "muokkaa sivuja". Valitse se muokkaa sivuja ja sitten sieltä "uusi sivu". Ja linkit niihin sivuihin voit asettaa tuolta "ulkoasu" kohdasta, minne ne haluat :) Selvensikö yhtään?

Mia kirjoitti...

Joo kokeisiin vain! Omien hermojen koulutus ja venyttäminen se kaikkein vaikeinta onkin. ;)
Ja hei kiitos nyt aukes jo, täytyy huomenna pureutua tuohon sun ohjeilla ni eiköhän se siitä. :D