29.11.2011

Lumeton Helsinki


Joulukuu lähestyy kovaa vauhtia, mutta lumi puuttuu edelleen. Sen sijaan pimeyttä, kylmää tuulta ja sadetta on riittänyt ihan kyllästymiseen saakka. Eipä ole blogiinkaan pitkään aikaan jaksanut raapustaa oikein mitään.

Tänään osallistuttiin ensimmäisen kerran Senaatintorilla järjestettyyn lemmikkien joulusiunaukseen, tästä voisi kehitellä jonkinlaisen vuosittaisen tradition. Kaverikoirat siunattiin ensin kuten myös muut hyötykoirat (pelastus-, etsintä- ja avustajakoirat) tuomiokirkon portailla, josta meillekkin oli paikka varattu Leian kanssa. Tilaisuudessa oli lämmin ja jouluinen tunnelma, ja mukavasti oli koiraihmisiä saapunut paikalle. Hilma ja Heidikin (kuva) bongattiin ja kotimatka taittui kivasti hyvässä seurassa :)

Heidi toi minulle lainassa olleen objektiivini, eli kuvia sain otettua vain tulomatkalta, Joulukadulta. Aika suttuista jälkeä nuokin on (Canon 50mm f1.8), kun ulkona oli (vaihteeksi) pilkkopimeää..

Viime torstaina oli viimeiset agitreenit Leian kanssa tänä vuonna. Nyt odotellaan hallin valmistumista käyttökuntoon, ja sitten alkaakin tammikuussa treenit hallissa. Ihan kivasti meni vuoden vikat treenit, paljon on vuodessa opittu, mutta sitäkin enemmän on vielä opittavaa jäljellä. Tehtiin yhtä pidempää rataa, ja sen lisäksi keppejä, kontakteja ja tehotreeninä sylkkäriä pienemmällä estesarjalla.

Tokon suhteen ollaan otettu ihan lungisti, nyt tuntuu siltä että parempi keräillä motivaatiota (siis itselle) ja aloitella taas uuden vuoden ja uusien tavoitteiden myötä treenit. Ensi vuodelle on tullut jo vähän katseltua kokeita, ja muutenkin alustavaa kalenteria tullut kirjailtua ylös.

Lenkkeilty ollaan viimeaikoina paljon koiraseurassa, ollaan nähty kaikkia vanhoja koiratuttuja, joiden kanssa ei olla ehditty olla juurikaan yhteyksissä viimeaikoina. Miten komea saksanpaimeuros oli Nemostakin kasvanut! Leian kanssa tulivat samoihin aikoihin, nyt kokoero on jo yli kaksinkertainen ;)

Täällä odotellaan kunnon lumien ja pakkasten lisäksi myös ensi viikonlopun messaria! Se vaan on yksi vuoden kohokohta, mitä ei voi ohittaa. Ensi kertaa olen messarissa koirallisena, Leia kun on ilmoitettu molemmille päiville kehäkettuilemaan. Mitään menestystä ei jo pelkästään ison koiramäärän takia ole odotettavissa, mutta niin hienoa nähdä taas kaikkia tuttuja eri puolilta suomea. Kaikkihan messariin tulee! ;)











1 kommentti:

kartsu kirjoitti...

ihania kuvia! :)
oon ollut lähestulkoon järkyttynyt, kun tänne meidän kylän kaupungintalon luokse on viritetty eräs iso puu täyteen valoja, samoin kävelykadulle mentäessä kaksi puuta - ja kaiken kukkuraksi keskustassa on jättisuurin joulukuusi, jossa on valoja :D mistähän tuulee, mutta on ne aika makeet! liittyipä taas asiaan....