6.3.2014

Sairastuvalta takaisin arkeen

 

Toivonmukaan maaliskuu ja kevät toisi vähän parempaa onnea myös terveyden osalta näille otuksille.
Ensimmäinen kuukausi vähään aikaan kun kännykkä ei soita aamuin illoin muistutusta jonkun otuksen lääkekuurista, tammikuussa lääkittiin rottia ja helmikuussa Leevi söi kuukauden antibioottikuurin.

Melkein alkoi epätoivo iskeä kun Leevin korvatulehdus ei tuntunut loppuvan millään. Ensimmäisen parin viikon antibioottikuurin jälkeen oli jatkettava vielä toinen samanlainen ja vaihdettiin vaan uusiin korvatippoihin. Ehdin jo diagnosoida sille kaikenlaista vakavampaakin, mutta onneksi lopulta lääkkeet alkoi purra ja reilu viikko sitten otetut näytteet oli täysin puhtaat!

Leia kävi viikko sitten steriloitavana Mevetissä. Pitkän miettimisen ja pohimisen jälkeen ajattelin sen olevan hyvä ratkaisu kohtutulehdusriskin välttämiseksi ja nyt ei tarvitse Leevinkään hoitoon laittamista stressata kahdesti vuodessa. Juoksuja ei kyllä tule ikävä ja eikä niihin liittyviä mielialan heittelyitä. Täytyy vain toivoa että muutokset olisi positiivisia, eikä leikkaus ainakaan vaikuttaisi neitikoiran luonteeseen tai varsinkaan terveyteen negatiivisesti.

Leia steriloitiin tähystyksessä, ja ulkoisesti nyt viikon jälkeen on havaittavissa vain muutama pieni haava vatsassa jotka nekin on jo rupeutuneet eli tuskin huomaa edes. Paraneminen on ollut todella nopeaa, ainostaan ensimmäisen illan koiruus oli vähän pyörällä päästään lääkkeistä ja nukutuksesta. Heti seuraavana aamuna Leia oli täysin entisellään ja täynnä virtaa. Ohjeeksi saatiin lepäillä ensimmäinen päivä ja liikkua suhteellisen rauhallisia remmilenkkejä viikko. Nyt on viikko kulunut (huh, onneksi!) ja pakko kyllä sanoa ettei viikko ilman treenejä + kunnon metsälenkkejä oikeen sovi tuolle otukselle.. Ensi viikon puolesta välistä tulee taas agilityt ja muut treenit mukaan kuvioihin, voidaan jatkaa ihan normaalia elämää :)

Joten kevät - täältä tullaan! Nyt ei jaksa enää sairastella kotona.. (Ei kiitos mitään takatalvea..jooko)

Ei kommentteja: