14.2.2009

Pentujuttuja ja treeniä

Ihanaa kun alkoi omistajalla loma! :) Nyt on aikaa koirille 24/7! Viikon hiihtoloma siis edessä.

Leevin kanssa ageiltiin taas torstaina ja Leia sai olla turistikoirana katselemassa menoa :) Ensimmäistä kertaa Leia oli siis Hyvinkään hallilla käymässä. Neiti istuskeli tosi nätisti Leevin vieressä, oli tosi rauhallinen ja mikä parasta se oli hiljaa. Sen kanssa tehtiin lopuksi putkea, mikä oli alkuun aika pelottava. Lyhennetiin sitten putkea reippaasti ja itse huutelin sitä toisesta päästä. Se tuli innoissaan läpi ja pääsi heti jyvälle mitä täytyy tehdä. Kohta sitä juostiinkin jo täydellä vauhdilla pitkän, suoran putken läpi! :)
Leevin kanssa treenattiin irtoamista ympyrän mallisella radalla, ei siis kovin hankalaa treeniä :-) Omistajakin sai juosta mukavasti kun suoraan mentiin eikä Leevi mikään hidas ole. Rata sisälsi putkia, hyppyjä, A:n ja puomin, suht pitkä rata kuitenkin. Muuta ei sitten otettukkaan kun tuota rataa joku nelisen kertaa. Hyvin meni ja Leevi irtosi ehkä aavistuksen paremmin kun yleensä.

Eilen treenailtiin jälleen bichontokoa. Tuntuu että olis pian taas tokotauon paikka, jos vaikka sillä saisi taas kasvatettua motivaatiota tokoon. Toisaalta se taas tarvisi treeniä ihan kauheasti, mutta keväällä tokoillaan sitten ahkerammin kun lumetkin sulaa jne. Me ollaan otettu perusasento ihan tehotreeniin, ja jotain tulostakin on tullut. Perusasento onnistuu suht hyvin, vaikka siinä on vielä hiomista. Kuitenkin on muut liikkeet jääneet vähän taka-alalle.. Luoksepäästävyys meni paremmin kun viimeksi, ei noussut vaikkakin kontakti vähän rakoili. Seuraamiset meni kohtalaisesti mutta Leevi on liian takana.. Maahanmenoissa tarvittaisiin nopeutta ja seisominen kusee ihan täysin.. Kosketuskeppi käyttöön ainakin tähän seisomiseen.

Leia on klikkerille ehdollistunut tosi hyvin ja se oppi sillä maahanmenon tosi nopeasti. Sisäsiisteydessäkin ollaan edistytty, sillä neiti oli eilen vain 5 h. yksin ja tekemättä mitään papereille. Muutamat vahongot tulee päivässä, mutta ei täyttä sisäsiisteyttä voi vielä vaatiakkaan. Hyvällä mallilla kuitenkin ollaan! Parin tunnin välein käydään ulkona suunnilleen.

Eipä tässä kummempia mutta hiihtolomalla tulossa blogiin paljon kuvia ja kuulumisia :)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo otsikko näemmä kusasee, kun lataat sen, niin klikkaa siinä sitä "pienennä kuva oikeaan kokoonsa".
Sillon se ei mee tollain :)

Anonyymi kirjoitti...

(Täytän sun kommenttilaatikon taas)
Mutta piti vielä sitä sanoa, että jos haluat nuo harmaat viivat / reunat tuolta pois, niin laita sieltä ulkoasu > kirjasimet ja värit > reunuksen väri, ja sitten siihen pistät valkoista. :-)