7.4.2010

Leian voinnista & Leevin eiliset agilityt

Leian huonovointisuus jatkui vielä tänään joten suunnistin sen kanssa eläinlääkäriin.
Kuten arvelinkin, niin suolístotulehdus oli tarttunut Leevistä Leiaan. Leevin verikokeista sain muuten tulokset tänään ja mitään hälyttävää niistä ei ilmennyt, vaan olivat ihan ok. Mutta Leiaan palatakseni.. Leia oli selkeästi kuivunut, ja painokin laskenut yli kolme kiloa ihan muutamassa päivässä. Koiruus nesteytettiin ja annettiin tämän päivän pahoinvoinninesto-lääke pistoksena. Eläinlääkäri kummasteli Leian iloista ja aktiivista olemusta tilanteesta huolimatta :) Leialla on ilmeisesti melkoisen korkea kipukynnys, etenkin Leeviin verrattuna ja lisäksi se on koira jolla on elämänasenne kohdallaan ;)
Nyt illalla Leia sai parin päivän paaston jälkeen jo hiukan riisiä ja piimää, joka toistaiseksi on pysynyt sisällä. Toivotaan nyt että Leiakin paranisi nopeasti :) Perjantai-iltana alkaisi meidän tokokurssikin, sinne mennään kuitenkin vain jos neidin kunto antaa myöten. Pääasia että saadaan molemmat koirat terveeksi.

Ja vielä sitten palatakseni eiliseen agilityyn, niin meillä oli teemana yksinkertaisesti kepit ja etenkin niiden hakeminen. Lähetettiin koira ensin putkeen, siitä mahdollisimman itsenäisesti kepeille ja palkka vasta A'aan jälkeen.
Leevillä kepit on alunperinkin opetettu käsiohjauksella, ja niinpä se helposti vaan kyttää käsieni liikkeitä. Odotin kärsivällisesti että koira hoksaa itse oikean välin kepeiltä itsenäisesti ja pysyin mahdollisimman kaukana, ja kun se sitten viitsi käyttää omia aivojaan ja mennä oikeaan väliin niin sai kehuja. Kepeille haku sujui kokoajan paremmin, jopa toiseltakin puolelta. Tosi tyytyväinen olen Leeviin :)

Kauheasti olen viimeaikoina pohtinut mitä Leian harrastukset tulevaisuudessa tulee olemaan. Alkuperäinen suunnitelma oli toko, pk-jälki ja agi, mutta nyt kun alkoi nuo peko-hommatkin kiinnostaa ja ryhmäpaikkoja olisi tarjolla niin en tiedäkkään riittääkö oma aikani tuohon kaikkeen. Vielä kun tuo kaverikoiratoimintakin olis niin loistava juttu Leialle, sen seurallisuutta ja iloista elämänasennetta olisi hienoa tuoda vanhainkoteihin ja muihin paikkoihin sitä arkea piristämään. No, aika näyttää mitä tästä koirasta vielä kehkeytyy, innokas oppimaan se on oli laji mikä tahansa ja energiaa riittää kaikenlaiseen tekemiseen :)

Ei kommentteja: