2.2.2011

Ihmetyksiä ja oivalluksia agikentillä ja vähän muuallakin

Maanantaina oli Leevin agilitytreenit Konalassa. Tälläkertaa treenattiin erityisesti keppejä, ja ensi kertaa otettiin käyttöön ohjurit kepeille. Leeville on ihan alkuun opetettu kepit siis ihan käsiohjauksen avulla, eikä ne vielä monen vuoden treeninkään jälkeen ole kovin varmat saatika itsenäiset. Välillä kepit on tosi hyvät, mutta toisinaan liika innostus agiradalla tuottaa sen että koira menee satunnaisesti väärään väliin tai unohtaa viimeisen välin kepeistä.. Ohjurit kepeillä eivät siis varmaan olleet ollenkaan huono idea, mitä nyt Leeville ne tuottivat hämmästelyn aihetta. Alkuun mentiin ihan pelkkiä keppejä että tuo tottuisi ohjureiden olemassaoloon, ja kun ne eivät sen enempää näyttäneet sitä häiritsevän niin otettiin ne sitten osaksi rataa.

Leevi oli taas täynnä energiaa ja yrittikin melkein joka kerta ottaa varaslähdön, joten palkkailin välillä pelkästä odottelusta. Ja tuolle räksyttämisellekkin pitäisi varmaan tehdä jotain.. Radalla se kummasteli sitten enemmänkin noita keppejä, ja hyppeli useampaan otteeseen ohjureiden yli.
Tämän jälkeen se kokeili varovaisempaa taktiikkaa, ja kurkisteli aina kepin takaa että mahtaakohan tosta päästä nyt läpi.. Eli ensin sählättiin ja sitten sählättiin ja tarkisteltiin. Vikasta välistä se kurkisti vielä tarkemmin, että pääseeköhän tästä labyrintistä pois ollenkaan :D

Leian kanssa ollaan taas tokoiltu, eilen lähinnä kaukoja ja paikallamakuuta, ja tänään paikallamakuuta, eteentuloja ja seuraamisia. Paikallamakuissa ilmeni tänään jotain ihan uutta, nimittäin ennakointia. Se kai kuvitteli että nyt tehdään kaukoja ja luuli vielä ollensa tosi taitava, kun teki niin hienot maahan-seiso-maahan vaihdot tosi kaukaa käskytettynä.. Niinpä tehtiin sitten vaan yksi 2min. makuu n.30 m. matkalla ja muut melko lyhyitä, mutta palkkasin vaan että se odottaa maassa kun kävelen poispäin. Toivottavasti ei ala toistumaan, mutta voipi olla että jätetään ne kaukot vähän vähemmälle tai sitten keksin niihin kokonaan uuden käskyn?
No, onneksi seuraamiset oli ihan huippuja, ja neiti upeassa vireessä :)

Ei kommentteja: