21.4.2012

AVOimin mielin kohti kevättä ja kesää


c) Karoliina
Onpas hyvä fiilis tänään :) Kevätaurinko paistaa lämpimästi ja viimeiset lumikinoksetkin alkaa pikkuhiljaa olla sulaneet pois, metsässä näkyy jo ripaus vihreää! Koirien kanssa on ainakin tullut liikuttua riittävästi, metsälenkkien lisäksi avattiin tälläviikolla pyöräilykausi Leian kanssa.Ihan parasta!
Ja treenattukkin ollaan. Kohta pääsee jäljestämäänkin. Ja kalenteri pulppuaa koiramenoja toukokuussa, ja uusi työvuorolista näyttää tosi kivalta, eli niihin suunniteltuihin menoihin päästäänkin mukaan :)

Leian kanssa päästiin HSKH'n tokoryhmään mukaan, toukokuussa alkaa. Kyseessä 7 kerran mittainen kurssi AVO-luokan liikkeiden harjoitteluunja hiomiseen. Lisäksi toukokuussa päästään taas treenaamaan ulos agilityä, eli treenataan myös agilityä ohjatusti kerran viikkoon. Kaverikoirakeikkoja on myös kivasti tulossa, sisältäen myös muutamaan isomman tapahtuman. Niin ja neiti on myös ilmottu helatorstaille Helsingin ryhmikseen, ja todennäköisesti pistän lähipäivinä ilmoa menemään lohjan erkkariin ja järvenpään kr'n. Leevillä ei ole nyt mitään varsinaista menoa minnekkään, mutta se keikkuu mukana menossa ja takotus oliti pyörähtää sen kanssa agiepiksissä pitkin kevättä ja kesää.

Sitten tämän viikon treeneihin.. Tänään treenattiin viilarilla muutaman kaverin kanssa tokoa. Leia teki hyppyä ensimmäistä kertaa avoimen luokan tapaan, ja täytyy todeta että se on moninkertaisesti helpompi avossa kun alossa. Neiti jää hyvin istumaan ja tulee myös mielellään takaisin hypäten.
Luoksareita tehtiin parit, ja seuraamista vähän, hyvin teki. Kaukojakin tehtiin, hienosti toimi :)

Ja sitten projekti paikallamakuuseen. Aloin eilen opettaa Leiaa makaamaan leuka maassa. Ajattelin että turhaahan se on ottaa uutta käskyä makuuseen, jos liike muuten on täysin sama. Alan opettaa sen sille täysin alusta näin ja keskityn nyt siihen että se on sen mielestä hirmuisen kivaa, ja ennenkaikkea rauhallista. Piippailu ja hermoilu ei kuulu kertakaikkiaan tähän liikkeeseen. Joten hitaasti edetään, ja kun paikkis on valmis niin sitten vasta kokeeseen. Toivonmukaan syksyllä. Mutta se meinaa päivittäisiä treenejä. Eilen naksuteltiin kotona ja alkoi tarjoamaan hyvin sheippaamalla. Tänään naksuteltiin muiden koirien treenatessa vieressä ja hyvin teki taas. Sain myös aikaa pidennettyä jokuseen sekuntiin. :)

Ei kommentteja: