12.8.2012

Leia luonnetestissä 2.8.

VIDEO TÄÄLLÄ


Leia pääsi vihdoinkin luonnetestattavaksi tuossa reilu viikko sitten torstaina. Suuntasimme siis Oulunkylään Tarja Matsuoin ja Leena Turusen arvioitavaksi.

Luonnetestipöytäkirja näytti seuraavalta:

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +1 Erittäin vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen
Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarna
= 129 p.

Video kertoo varmaan enemmän kun sanat, mutta tosiaan ihan Leian näköinen testihän tuo oli. Tuomareiden mukaan "aika topakka tyttö", tuo puolustushalukkuus yllätti vähän minutkin. Sanoivat että voin kyllä huoletta Leian kanssa kulkea missä vain, se taatusti puolustaa minua tosipaikan tullen eikä peräänny. Se ei heti palautunut uhan loputtua, mutta antoi kuitenkin koskea ja lopetti puolustamisen kun itse poistuin kauemmas.

Leia puolusti myös itseään aika tomerasti, mutta lopulta kuitenkin väistää ennemmin kun hampaitaan käyttää. Temperamentistä sanoivat että Leia näkee paljon kaikenlaista, vähän niitä mörköjäkin ja on nopea reagoimaan kaikkeen mitä havainnoi ympärillään.

Pimeässä huoneessa kesti, kun neiti ei meinannut mua heti sieltä löytää ja se vaikutti tuohon toimintakykyyn sitten. Lopulta sain antaa pieniä äänimerkkejä, jolloin se sitten löysi minut sieltä pimeästä huoneen nurkasta. Alun perusteella olisivat luoksepäästävyyden arvioineet avoimeksi, mutta sitten testin edetessä alkoi sitä pidättyväisyyttä näkyä mm. pimeässä huoneessa ollessaan testinohjaajalla. Lisäksi Leia oli enemmän sillä mielellä että me ollaan koulutuskentällä, niin tässä nyt odotellaan vaan omistajalta käskyjä eikä juosta vieraiden syliin ;)

Mainitsivat että se on varmasti mukava harrastuskoirana, koska neiti on kokoajan valmiina uusille käskyille ja odottelee että mitäs seuraavana tehdään :) Tyytyväisiä ollaan testiin ja sain lisää varmuutta siihen että tunnen tuon otukseni ja opin siitä hieman uuttakin.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Leia suoriutui tosi hienosti testistä. Häntä pystyssä neiti mennä tohotti vaikka ympärillä sattui ja tapahtui. Varsin täysipäinen koira :)

Nea kirjoitti...

Hienosti on mennyt! jännityksellä odottelen Dustyn testiä syyskuussa... ;)