24.1.2013

Ei ole esteitä, vain hidasteita

Joo, Leia tuli tänään toisen kerran parin kuukauden sisään kevythäkistä läpi. Koiruus ei mitä ilmeisemmin arvostanut rautalangalla korjaamaani häkin ovea ja teki siihen viereen uuden reiän. Portugeesin mentävän aukon siis.. Että sellainen taisi olla sen häkin tarina, sen verran repaleisen näköinen viritys se on. Onko mun nyt pakkoroudata metallihäkkiä bussissa + yhteensä n.8 km kävelymatka, 16 kg... Onkohan olemassa mitään koirankestävää kevythäkkiä?

Ehkä yleisessä odottelukäytöksessäkin on parannettavaa, mutta kun Leia on häkissä hiljainen ja rauhallinen. Samaa ei voi sanoa ilman häkkiä. Tyypillä on radalle kova palo, mutta etenkin silloin jos itse treenaan Leevin kanssa. Tänään Leevi oli Leian ohjatuissa tuuraamassa yhtä treenikaveria, ja ihmettelin kun Leevi viimeisellä radalla jäi katsomaan lähdössä niin kovasti kentän reunaa.. Pian sieltä sinkosikin tuo musta pörriäinen häntä heiluen ja valmiina töihin. Perhana!

Tehtiin tämän päiväisissä treeneissä keppejä ja hyppy-ympyrällä erilaisia ohjausvariaatioita. Leevi pujotteli hyvin, myös ihan kelpuutettavasti toiselta puolelta. Irtoamistreeniä sekin tarvitsisi lisää ja nimenomaan tollasille hyppypainotteisille harjoituksille, kyllähän se putkiin ja kontakteille irtoaakin. Pakko myöntää että Leevin vauhti on kyllä hidastunut siitä mitä se nuorempana oli. Silloin se sinkoili vähän mille sattuu esteille ja oli kovinkin itsenäinen, se suunnaton agilityn riemu ei aina pysynyt paketissa vaan se meinasi lähteä juoksemaan "piisonihepulia" ihan vaan juoksemisen ilosta. Nyt sillä on vähän enemmän malttia, mutta se kyllä nauttii hommasta ihan yhtä paljon kun nuorenakin ja välillä se pinkoo kyllä menemään sellaisella vauhdilla etten muistakaan miten lujaa se pääsee.

Leian kepit toimi hyvin, 6:lla verkolla tehtiin suurimmaksi osaksi ja teki tosi hyvin. Pitää vaan muistaa Leian kanssa että vain yksi rauhallinen käsky, ja on itse vaan hiljaa eikä riko sen rytmiä niin sillä ei mene keskittyminen hommaan. Nopeasti ja kivasti teki kyllä nyt.
Meidän vahvuus ei Leiankaan kanssa ole tuollaiset hyppysokkelot, hiipuu vauhti kun joudun itse hidastamaan niin paljon, irtoamistreeniä kai sekin on vailla. Persjätöt toimii näemmä Leian kanssa hyvin, niitä voisi käyttää enemmänkin.

Viime viikkona ollaan vaan aksailtu ja jotain tokon palasia kotosalla ja ulkona niin paljon kun pystyy  tuolla lumen keskellä. Naksuteltu kaikkea turhia käskyjä, niin koirille kun rotillekin. Siimahännät on myös ehdollistuneet naksuttimelle ja niiden kouluttaminen on tosi hauskaa puuhaa :)

1 kommentti:

Amy kirjoitti...

Eix auto oiski mukava...? ;P