7.2.2013

Helmikuun starttaus






Alkanut vuosi on ollut kovin agilitypainotteinen treenien osalta, mitä nyt tokoa ehkä kolmesti viikossa siinä sivussa. Ollaan treenattu viime viikkoina vähän bh-koetta silmällä pitäen, sekin kun olisi tarkoitus mustan tirriäisen kanssa suorittaa. Kevään tokokokeitakin vähän epävarmuudella suunnittelen. Tuntuu että paikallamakuun kanssa mennään aina yksi harppaus eteen ja taas kohta kaksi taakse.. Mm. viime viikolla teki pitkiä makuita rauhallisena piilona, ja nyt sitten maanantaina nousikin hallilla istumaa syystä x.. En vaan aina meinaa pysyä sen mielenliikkeissä mukana, etenkään nyt kun neiti ilmeisesti alustelee tulevia juoksujaan parhaillaan..

Viikonloppu otettiin rennosti ja skipattiin ojangon kisat. Suunnattiin pitkälle junamatkalle kuopioon kaverin luokse. Täytyy sanoa että yllätyin miten iso kaupunki kuopio onkaan, koirillakin oli ihmettelemistä kerrostaloelämässä ja käppäiltiin keskustassa.
Savolaiset vaikutti aika leppoisalta porukalta, ei mitään rähinöitä hiihtoladuilla vaan hiihtäjät huomioi myös vastaantulevat koirat eikä paineltu menemään verenmaku suussa. Leia ei tuolla reagoinut hiihtäjiin mitenkään vaan ohitti ne rennosti pitkällä remmillä, ja mikäs siinä kun ei tullut sauvoista tassuille eikä kukaan yrittänyt laskea päälle!

Maanantaina aloitettiinkin sitten taas uusi viikko suuntaamalla ojankoon heti töiden jälkeen. Tehtiin matkanteossa ennätys, 40 minuuttia yhteen suuntaan molemmilla kerroilla! Tarkoituksena oli vaan tehdä keppejä, mutta kuinka ollakaan en löytänyt hallista verkkoja lainkaan.. Niin mun tuuria. Sitten muistin että onhan Leiaa aiemmin treenattu kujallakin, en tiedä oliko se kovin fiksua mutta tehtiin sitten muutamia toistoja niillä. Ensin leveämmällä, sitten suorilla ja taas leveämmillä. Meni siis suoranakin hyvin kepit (ei tosin niin täysiä kun verkotetuilla), mutta sitten taas joku ihme taantuma ja oli pakko leventää kujaa sen verran ettei koiruus jo kyllästy koko hommaan. Ihan extempore tehtiin myös pieniä radanpätkiä, lähinnä takaaleikkausta ja pitkästä aikaa jaakotuksia - jotka meni yllättävän hyvin. Leevi teki myös  hyvän treenin, vähän turhan äänekäs litelijä oli kyllä - mutta hieno silti.

Viime torstain ohjatuissa Leian kanssa tehtiin leijeröintiä ja möllitasoista rataa. Leia oli oikein hieno, yhden riman kyllä tiputti ja yritti varastella lähdössä, mutta muuten oikein pätevä. Treeni olikin ehkä enemmän ohjaajan opiksi, tuli taas ymmärrettyä lisää että tärkeintä on se oma rintamasuunta ja jalat, ei niinkään se käsillä huitominen sinne tänne.. Leevikin teki lopuksi saman radan, mutta sen kanssa ei niin jääty hinkkaamaan yksityiskohtia.

Molemmat kävi eilen fyssarilla. Leia oli viimeksi käsittelyssä puoli vuotta sitten mutta oli oikein letkeä eikä mitään jumituksia ollut. Lihasmassaa oli kuulemma tullut hyvin lisää, ja on nyt oikein sopivassa kunnossa mutta yhtään ei edelleenkään saa hoikistua. Tasapainoa saa kehittää, mutta muuten sillä ei ole mitään erityistä huomioitavaa eikä tarvetta jatkossakaan tiheämmille käynneille.

Leevi on nyt käynyt parin kk välein ja käy jatkossakin. Vähän jumissa se oli takaosastaan, mutta saatiin taas avattua. Leevi oli silmin nähden hämmästynyt kun Leiaa käsiteltiin ensin, se on niin tottunut että fyssarikäynnit on sen spesiaalijuttu ;) Leevi ei rentoutunut yhtä hyvin kun viimeksi, vaikka onkin alkanut luottamaan paremmin kun ollaan nyt useampia käyntejä tehty syksyn mittaan. Pisti vähän vastaan takaa ja oli kokoajan valmis singahtamaan pois jos lupa sellaiseen sattuisi tulemaan.

Ei kommentteja: