1.5.2013

Mejäkausi avattu

Vappu oli oikein tervetullut, koska ylimääräiset arkivapaat on aina kivoja :) Avattiin simapullon lisäksi myös mejäilykausi, ja tänä vuonna olisikin tarkoitus ehtiä tekemään enemmän jälkiä kun aiempina vuosina. Eilen illalla auringon laskiessa ohjelmassa oli siis verijäljen tekoa ja aamulla
lähdettiin sitten sitten jälkiä ajamaan. Allekirjoittaneella on kyllä surkea suuntavaisto ja kaiken lisäksi en koskaan pimeässä muista merkata jälkiä kunnolla, onneksi löydettiin kuitenkin jäljelle..
 
Leialla oli taas aavistuksen kiire jäljellä, ja se haki minulta apua muutamaan otteeseen. Yritin vain olla hiljaa ja kehottaa sitä miettimään itse. Mutta ihan hyvin otti kuitenkin jäljen ja seurasi sitä loppuun saakka. Yhtä intensiivistä se ei edelleenkään ole kun tuolla pikkukoiralla, mutta kovalla innolla hommat kuitenkin tehdään ja loppuun saakka.
Leevin jälki olikin sitten pidempi ja sinällään haastava että siinä oli enemmän vaihtelua maastossa, jyrkempiä kulmia ja kaarteita. Juuri kun oltiin lähdössä huomasin että metsässä juoksee koira vapaana, ja ilmeisti ehti eksyä jäljenkin päälle, koska Leevi nosti jäljellä nenänsä maasta ja joutui käymään tarkistamassa molemmin puolin että mistä jälki mahtaa jatkua.. Muuten jäljesti kyllä hyvin ja tosi itsenäisesti. Leevi on jotenkin niin huvittava kun normaalisti se inhoaa metsälenkkejä, ellei sitten kuljeta siististi poluilla ja kallioilla. Mutta kun se tietää pääsevänsä jäljelle niin piisoni menee ryhdikkäänä kärjessä ja on maailman iloisimman näköinen pieni eläin!
 
Aamuinen metsäretki venyi kolmetuntiseksi, syötiin aamupalakin metsässä kaikessa rauhassa. Linnut lauloi ja aurinko paistoi, ihan parasta :)
 
 
 

Ei kommentteja: