2.6.2013

Hyvällä fiiliksellä kesää kohti


Pakko sanoa että tykkään tuosta ylläolevasta koirasta vaan niin mielettömän paljon! Se on samaan aikaan koko maailmaa rakastava hulvaton pelle ja totisesti hommia suorittava työnarkomaani. Välillä niin lyön päätäni seinään tuon koiran kanssa ja kiroan sen alimpaan maanrakoon, mutta suurimmaksi osaksi tykkään siitä vaan niin mielettömän paljon ettei sitä sanat riitä kertomaan.

Viime agikisojen jälkeen ei näyttänyt kovin valoisalta meidän treeni- ja kisarintama. Luulen että Leian tahmeus ja keppivirheet johtui pitkälti siitä ettei se ole vielä tottunut monen startin kisaviikonloppuihin eri paikoissa ja pysty vielä keskittymään 100% vierailla kentillä.
Nyt viimeviikkoina sitten taas on treenit menneet vaan kertakaikkisen kivasti, Leialla on hyvä draivi päällä ja itsellekin tullut lisää luottamusta siihen että ehkä siitä tulee vielä jotakin. Tokossa ollaan hinkattu voittajaa avoimen rinnalla. Ruutukin alkaa olla hyvällä mallilla, treenilistalla olisi vielä metallinouto kun Leia on yllättäen alkanut himmailemaan sen kanssa ja tunnari. Omaa tunnarikapulaa etsii tosi taitavasti nenää käyttäen kun olen sitä piilotellut metsään ja nurmikon alle, mutta täytyisi päästä lisäilemään nyt vieraita kapuloita mukaan. Muuten näyttäisi toimivan ja Leia on tosiaan tehnyt töitä ihan satasella. Ja ollaan käyty nyt tälläkin viikolla viitenä päivänä tokoilemassa, ja luonnollisesti koirakin edistyy kun asioita saa harjoiteltua sopivissa pätkissä usein, ja pääsee aina hitusen vaikeuttamaan treenejä.

Ohjatuissa agitreeneissä meillä on ollut kahtena torstaina Korhosen Maiju kouluttamassa, ja ollaan saatu vähän uusia juttuja treenattavaksi ja erilaisia ratoja. Ollaan hinkattu backlappia, niistoja, niistosokkareita, sylkkäreitä, pimeitä putkikulmia ja leijeröintiä. Leia on pysynyt tosi kauniisti lähdöissä ja ollaankin omatoimitreeneissä niitä vahvisteltu niin että olen hypellyt pitkin kenttää hullun lailla ja palkkaillut kun neidin takapuoli on pysynyt paikallaan vaikka kiusaus lähteä mukaan ohjaajan rallatteluihin onkin suuri. Leia on tehnyt muutenkin kivasti ratoja, ohjaaja on vaan saanut harjoitella sitä omaa liikumistaan radalla. Toisinaan on vaan niin hemmetin vaikeaa ajoittaa oma liikkuminen oikein ja osata hahmottaa koirankin kanssa ne omat askeleet ja rintamasuunta.. Mutta se tässä lajissa onkin hauskaa kun aina on opeteltavaa lisää, ja aina löytyy tusina uusia ohjaustekniikoita mitä ei ole tullut ajatelleeksinkaan. Yllätyksenä Leevikin pääsi viime torstaina treenattavaksi ja piisoni oli niin onnellinen päästessään radalle. Se meni yllättävän lujaa ja vain haukkui mennessään, ohjautui nätisti mutta teki vähän turhan pitkiä kaarteita johtuen ihan allekirjoittaneen ohjauksesta.

Ensi viikolla taas kisataan sitten molempien kanssa. Toivon että Leia tekee yhtä itsenäisiä keppejä mitä se on tehnyt viime aikoina kentällä, sillä alkaa jo tekniikka pysyä vauhdissa mukana. Käytiin me yhdet hyvänmielen epiksetkin tässä viikko taaksepäin, viimeisessä tehiscupin osarissa. Leia sijoittui mölliradalla toiseksi nollalla, ajalla -17 sek ja Leevi ulkopuolisena mölliradalla, nolla ja -13 sek :)

Ei kommentteja: