2.10.2009

Agiliitoa ja tokoilua

Tiistaina oltiin agissa Leevin kanssa. Tehtiin kivaa rataa, missä oli paljon välistä vetoja ja yksi sylivalssi. Kivat ja onnistuneet treenit oli :)

Eilen oltiin taas vesikoiratokossa. Leia oli tälläkertaa sitä mieltä että kouluttaja on hurjan pelottava.. Luoksepäästävyyttä ei kunnolla edes yritetty, vaan ainoastaan niin että koira pysyisi perusasennossa kun sitä lähestytään. Kouluttajan lähestyessä Leia alkoi haistelemaan maata, eikä sitä namit tai lelu kiinnostaneet lainkaan.. Ja kun yritettiin vain että kouluttaja koskee koiraa, se yritti piiloutua selkäni taakse. Sinänsä jännä juttu, koska kyse ei ole siitä että ihmiset olisivat sen mielestä pelottavia. Bussissa se napittaa ihmisiä silmiin ja antaa kyllä koskea, mutta jos ollaan tokossa/näyttelyissä niin asia on ihan toinen.
Lisäksi harjoiteltiin liikkeestä seisomista, joka sujui ihan kivasti :) Samoin harjoiteltiin seuraamisen käännöksiä kumpaankin suuntaan paikaltaa, mitä ollaan viimeaikoina tehty aika paljon. Ne sujui hyvin, mutta jos kouluttaja tuli lähelle niin neiti paineistui siitäkin eikä toiminut sitten. Muuten ne sujui hyvin.
Paikallamakuuta saatiin kerrankin tehtyä rivissä. Hyvin sujui, ja palkkasin usein . Lisäksi harjoiteltiin taas hyppyä namilautasen avulla. Mentiin siis koiran kanssa esteen toiselle puolle ja käskettiin hyppäämään namilautaselle. Leiasta tämä oli kivaa, ja päätti sitten ottaa namilautasen vielä mukaansa vuoromme jälkeen.. :-)
Muuta ei oikein treenailtukkaan tälläkertaa. Tällä viikolla ollaan kyllä omatoimisesti tokoiltu kavereiden kanssa ja itsekseen, ja muutkin liikkeet sujuu ihan kivasti :)

--------------------------------------

Tänään nähtiin pitkästä aikaa Heidiä ja Ninjaa. Nellyllä on ikävä kyllä juoksut meneillään, joten se ei tälläkertaa päässyt mukaan. Suunnattiin siis koirien ja karttojen kanssa ojangon kentälle. Ollaan vasta hetken aikaa oltu hskh:n jäseniä, eikä näin ollen olla kenttää aiemmin käytetty muutakun möllien merkeissä.
Leevin kanssa en kauhesti mitään tehnyt. Mitä nyt vähän keppejä ja hyppyjä, mutten mitään rataa. Sen sijaan Heidi sai harjoitella Leevin kanssa rataa, kun Ninja on niin nuori että sen agikoulutus on ihan alussa, kuten Leiankin.
Leia oli siis tänään ekaa kertaa agilitykentällä, muussa roolissa kuin turistina.
Olin tosi yllättynyt tuon pikku tirriäisen menosta kentälle, taitaa omata agilityn geeneissään :-D Myös pikku Ninja oli oikein hieno agikoiran alku, ja se osaa nyt jo 8 kuisena vetää agikentällä kuuluisia piisonihepuleita :D
Leian kanssa tein siis putkea ihan alkuun, joka sujuikin ihan niin että juoksen putken vierellä ja koirahan menee sinne :) Vauhtia oli reilusti!
Tehtiin myös hyppyä, alkuun ihan vaan suoraan itse juoksemalla hypyn vieressä ja sitten kahdeksikkoa hypytin. Hienotihan se sujui :-)
Puomia tehtiin aika paljon, leveämmällä ja matalemmalla puomilla jotta se sujuisi mahdollisimman hyvin. Leia oli ihan innoissaan ja juoksi jo ensimmäisellä harjoituskerralla täyttä vauhtia. Kontakteja alustavasti harjoiltiin myös. Eli tyytyväinen olen Leiaan, hyvä agikoira siitä vielä tulee :) Kuvia tulee sitten, kun saan niitä Heidiltä :)
Lisäksi Ojangossa tein Leian kanssa tokoa. Jatkettiin mm.tokohypyn harjoittelua, kun sellainen sieltä löytyi ja oiken hyvin sujui :)

Ei kommentteja: