31.1.2010

Viikonlopun toilailut kuvin ja sanoin

(bongattiin hakaniemen jäältä satapäinen sorsalauma)

Lauantai aamu alkoi vauhdikkaasti, kun lähdimme bussilla Leian kanssa rautatientorille. Sieltä sitten juoksimme junaan, jolla oli tarkoitus suunnata Tikkurilaan petsiemiittiin. Mutta mun tuurilla junaliikenne pysähtyi juuri sillä minuutilla kun junamme olisi pitänyt lähteä. Kaikki helsinkiin menevät junat seisoivat yli tunnin paikallaan, joten meidän oli lopulta pakko jättää miitti välistä 45 minuutin odottelun jälkeen.
Oli niin hieno ilma ettei viitsitty kotiinkaan lähteä, joten kierreltiin keskustassa Leian kanssa. Käveltiin ensin Kaisaniemeen, ja sieltä läheiseen koirapuistoon. Tunnin riehumisen jälkeen käveltiin vielä hakaniemessä merenrantaa pitkin ja sitten vasta suunnattiin kotiinpäin. Koko aamupäivä siinä vierähtikin mukavasti :)


Sunnuntaina sitten nukuttiin pitkään, ja lähdettiin sen jälkeen aamulenkille viikin pelloille. Pellolla ja metsässä oli polviin asti lunta. Leia hyppi edellä vapaana kun mikäkin kenguru, eikä sitä haittaa tippaakaan tuo lumimäärä, sen sijaan Leevi raukka kulki mun takana tassut täynnä isoja lumipaakkuja ja lunta korviin saakka.
Kahden tunnin jälkeen Leevi näytti lähinnä lumiukolta, ja se oli pakko kantaa kotiin koska se ei enää pystynyt kävelemään sen lumimäärän kanssa ja läähätti rankasta urheilusuorituksestaan..



Kesken aamulenkin tuli puhelu että haluaisinko tulla lenkitämään myös corgiherra Rikun, ja niinpä me suunnattiin tassujen sulattelun jälkeen uudestaan ulos (tälläkertaa leevi sai kurapuvun päällensä) ja bussilla herttoniemeen. Rikun ja Leian kanssa yritin tehdä uutta metsälenkkiä, mutta melko hankalaa oli Rikun päästä eteenpäin umpihangessa.. Otin kuvia Leian ja Rikun riehumishetkistä koirapuistossa, joka lopulta oli anoa paikka missä tuo pötkylä pääsi eteenpän:







Aamulenkki vähän venähti, olinkin samalla tehnyt päivälenkin ja koska jäin vielä ohessa kyläilemäänkin niin huomasin että olikin jo ilta. Tarkoitus oli tänään pestä molemmat koirat, mutta Leevi joutuukin odottamaan huomiseen. Leian turkki oli kamalan näköinen, joten sitä koitti pesu, föönaus ja trimmausoperaatio. Nyt kolmen tunnin puunaamisen jälkeen se on väsynyt, mutta onnellinen ja ennenkaikkea hyväntuoksuinen koira :)

4 kommenttia:

Essi kirjoitti...

Ihania kuvia - mukavaa on koirilla lumessa riehuessa! (Olipas niitä sorsia tosiaan paljon!!)

Meidän Lilli syö tällä hetkellä Royal Caninin Beautyä, joskus annetaan myös Normalia. Olisikos jotain hyviä vinkkejä? Tuota merkkiä ollaan annettu jo pitkään, joten ehkä olisi ihan hyvä vaihtaa välillä.

karoliina kirjoitti...

Leiapas on nätti! :)
joo, Nemo on tosiaan juuri tuollainen kuin Leeviä kuvailit, että katsoo nyt miten tuon vapaanapidon laita on jatkossa. terkkuja koirille!

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Jos tarvitsette kyytiä Tampereen näyttelyyn, voidaan mennä yhdessä
t. Lotta ja Lento

Anonyymi kirjoitti...

joo, laita vaikka tekstaria sitten lähempänä näyttelyä... Lento on tulossa ensimmäiseen näyttelyynsä! Mitenköhän tuo hulivili siellä pysyisi aisoissa...ja turkkikin on kuin räjähdyksen jäljiltä :)