18.9.2010

Aina ei mene ihan nappiin..

Tänään suunnattiin jo aamupäivällä Ojankoon, jossa järkättiin tänään mätsäri, sekä tokon että agin epäviralliset kisat. Me siis osallistuttiin vain möllitokoon.

Itse meidän suoritusta voidaan kutsua totaaliseksi pohjanoteeraukseksi tokon saralla ja toivottavasti sellaiseksi jääkin. Meidän kaun työstetty paikallamakuu sitten meni täysin nollille koiran ampastua ekan minuutin jälkeen mun luokseni melkoisella vauhdilla. Mikään sana tuskin kuvaa turhautumisen tunnetta, kun tätä ollaan hiottu niin paljon. Ehkä häiriötä oli liikaa tai sitten tuo ei vaan vielä kestä kisatilannetta paikallamakuussa. Huoh.
Nollattiin sitten Leian varmin ja paras liike, luoksetulo yhtä tyylikkäästi. Olin juuri kääntymässä niin huomasin Leian tulevan jo täyttä vauhtia luokse.. Eikä siinä kaikki, se yritti lähteä haistelemaankin huomattuaan etten ollut siihen kovin tyytyväinen luoksetulossa. Niinpä nappasin sitä hännästä, ja keskeytin moiset aikeet. Tästä tulikin vähän sanomista kokonaisvaikutuksessa.. Liikkeestä seisominen meni siihen asti hyvin, kunnes palasin koiran luo ja se otti askelia omin luvin. Seuraamisissa kusi pysähdykset.
Liikkeestä maahanmeno ja hyppy olikin varmaan anoat mihin olin tyytyväinen, muuten ihan ihmeellisiä virheitä..
Mutta jos nyt jotain hyvää keksisi niin koira ainakin kestää palkattomuutta kivasti ja innostuu kehuista tosi paljon.
Tuomarilta saatiin sellaisia terveisiä että toimitaan hyvin yhdessä, mutta koira tarvii treeniä vielä noihin paikallaoloihin, yksin odottamiseen. Ja niinhän se onkin, kyllä sitä iloisesti töitä tehdään omistajan kanssa, mutta ehkä se ei vaan vielä kestä olla yksin koetilanteessa. Nytpä taas treenataan ihan pirusti paikkalamakuuta, saatiin sen verran takapakkia.. No ehkä tästä suunta on vaan ylöspäin..?

Tässä vielä pisteet;

Luoksepäästävyy: 9
Paikallamakuu: 0
Seuraaminen kytkettynä: 7
Seuraaminen taluttimetta: 7,5
Liikkeestä maahanmeno: 10
Liikkeestä seisominen: 8
Luoksetulo: 0
Estehyppy: 9,5
Kokonaisvaikutus: 9

yht: 117 p.

Suorituksen jälkeen suunnattiin viereiselle kentälle kertaamaan kunnollista seuruuta ja luoksetulo ja se toimi ihan mahtavasti. Olisipa tehnyt samanlaisen luoksarin siellä kehänauhojen sisäpuolella..

Tehtiin Leian kanssa myös agia jonkinverran. Välistävetoja, esteen kiuertämisiä ja sen sellaista. Puomia mentiin monta kertaa, ja viimeisenä saatiin suoritettua puomi ilman ainuttakaan ravi tai käyntiaskelta, joten ei tuo tainnutkaan mitään pitkäaikaisempaa puomikammoa kehittellä :) Putkia tehtiin myös yhtä vauhdikkaasti kun yleensäkkin.

Nähtiin hirmuisesti tuttuja koiraihmisiä, kiitos seurasta jälleen kaikille, ja etenkin Heidin poppoolle ja Annalle kyydeistä!

2 kommenttia:

Nea, Emma ja Dusty kirjoitti...

Nooh, kuono pystyssä kohti uusia haasteita ;) Varmasti menee ensi kerralla paremmin!

Piatta + Nori ja Nasta kirjoitti...

No voi harmi, varsinkin kun olen nähnyt miten hienosti Leia osaisi :) Mutta kuten sanottu ensi kerralla sitten paremmin!