20.12.2010

Vuosikatsaus



Oliskohan se aika muistella tämän vuoden tapahtumia..? Ylläolevassa kuvassa on nyt kuva kirjasta "Hyvä koira kotiin", jonka vihdoin sain käsiini kirjastosta. Kuvassa poseeraa Leevi-herra tyttöystävänsä Nellyn kanssa suihkulähteellä kesällä 2009 :)

Leeville on sis riittänyt julkisuutta yhden lehtiartikkelin ja kirjakuvan verran kuluneena vuonna :') Silmäilin vähän viimevuoden tavoitteita ja suunnitelmia, mitä olin tänne blogiinkin vuodenvaihteessa kirjannut..

Leevin kanssa ei näyttänyt olevan mitään kummoisempia tavoitteita, muuta kun agiltyn ja jäljestyksen treenaamista ja harjoitusten vaikeuttamista. Leevin kanssa käytiin viikoittain ohjatuissa ageissa, ja silloin tällön itsenäisesti treenattiin. Leevi edistyi agin saralla ja loisti jälkitreeneissä. Muutamissa agimölleissä käytiin keväällä ja syksyllä Leevi käväisi pitkästä aikaa mätsärissä, toimien hienosti kaatosateesta huolimatta. Mejää treenattiin säälittävän vähän, ja siitä saan syyttää ihan vaan itseäni. Syksyllä nyt sentään yhdet verijäljet vedettiin, ja sain taas motivaatiota kerättyä. Keväällä mejämetsät odottaa! :)
Tokoa alettiin treenaamaan uudelleen ja koiran motivaatio tekemiseen kasvoi hurjasti. Nyt innokkuutta on useimmiten vaan liikaa, kun ennen oli päinvastoin..
Katrointi oli myös suunnitelmalistalla, mutta se ei toteutunut eikä varmaan lähivuosina toteudukkaan. Hoitopaikat herralle on aika helposti järjestyneet, paitsi näiden viimesinmpien kanssa ollaan vähän jouduttu järkkäilemään..

Leian kanssa tavoitteena oli päästä luustokuviin, kyynärät, selkä ja lonkat kuvattiinkin heti alkukeväästä ja saatiin "lupa" treenailla tällä luustolla niin agilityä ja kun mahdollisia muitakin fyysisempiä lajeja.
Uusina lajeina kokeiltiin raunioita, ja päästiin peko-ryhmään mukaan, mutta ne treenit sitten jäivätkin ajanpuutteen vuoksi muille..
Agilitya alettiin loppukeväästä treenailla melkein viikoittain itsenäisesti ojangossa lumien tuloon saakka. Neiti opetteli esteiden suorittamista, pieniä ratoja ja ohjaustekniikoita, ja ennen kaikkea pisteli radalla menemään uskomattoman ihanalla innolla ja vauhdilla :)
Tokon suhteen oli tarkotus saada ALOn liikkeet kuntoon, ja korkata möllikisat. Ja käytiinhän me sitten hakemassa kolme ykköstulosta möllikisoista, yksi koe tunaroitiinkin ihan täysin ja siitä kolmostulos.. Nouto oli tavoitteena saada kuntoon, ja onhan se yksi Leian vahvimpia liikkeitä.
Näyttelyisskin oli tarkoitus pistäytyä, ja seitsemässä kaikkiaan käytiin. Mitään odotuksia sen saralta ei ollut, mutta yllättäen 2 sertiä ja ROP ja VSP sijoituksetkin tuli saavutettua.
Canicrossailiin ja nyt sitten loppuvuotena tuo koira tajusi sen vetämisen idean kunnolla! :) Kaverikoiratoimintaan tuli ikää tarpeeksi, ja päästiinkin mukaan kokeilemaan toimintaa. Ensivuoden puolelle menee kuitenkin Leian kanssa tehdyt kaverikoirakeikat. Epävirallisesti tuli Leiaa käyettyä vanhusten päivätoimintakeskustassa ja vanhainkodissa muutamaan otteeseen.
Mejäilemässä käytiin vaan kerran, mutta pk-jälkeä tehtiin enemmän. Ensi vuonna jäljestellään sitten enemmän..

Ensi vuoden suunnitelmat siirrän toiseen päivään, onhan tässä vielä vuotta jäljellä.. jokunen päivä :)

Ei kommentteja: