15.5.2012

Meidän helsinki

c) kuva googlehausta
Viime perjantaina Leia oli esillä Helsinki 200-vuotta tapahtumiin kuuluvassa Helsinki-paraatissa, jonne kaverikoirakkoja oli kutsuttu pääkaupunkiseutujen ryhmistä.

Paraatin tarkoitus oli avata kesäkausi ja "kukittaa Helsinki". Senaatintori täyttyikin hyvin erilaisista seuroista ja järjestöistä (nopeasti laskettuna 28 seuraa) joiden kanssa sitten 1,5 km matka taittui pitkin suuria katuja keskellä helsingin keskustaa.
Paljon oli ihmisiä kertynyt myös seuraamaan paraatia :)

Koirat otti tapahtuman mielettömän rauhallisesti, ja tuli tosiaan sellainen fiilis että jos tässä ei ole koiralle liikaa häiriötä niin ei ole taatusti missään. Poliisihevosia, kaikennäköisiä ajoneuvoja, keskellä kaupunkia kärrynpyöriä heittäviää ihmisiä, erilaisiin asuihin pukeutuneita ihmisiä, raitiovaunuja.. Ihmisvilinää ja erilaisia ääniä. Keskellä mannerheimintietä tarpoessa iloisten ihmisten piirittämänä oli tosi hyvä tunnelma :)

On hienoa että 200 vuotta täyttävää Helsinkiä juhlitaan näyttävästi erilaisten tapahtumien merkeissä tänä vuonna. Olen asunut täällä koko ikäni ja vakuuttunut siitä että täältä en ihan helpoin perustein pois muuttaisi. Täällä on niin upeita paikkoja ja meri aina lähellä. Koirien kannalta kaupungin parhaat paikat löytyy töölön Rajasaaresta ja suomenlinnasta, ja puhtaista metsäalueista. Lisäksi täällä voi käytännössä harrastaa ihan mitä vaan, ja täällä on kaikki mitä voi tarvita..

Ei ole sattumaa että täällä viihtyy niin suuri osa suomalaisista :)

Ei kommentteja: