25.5.2012

Sitä saa mitä tilaa


Molempien kuvien c) Karoliina, ruutuun juoksevat piskit viime syksyltä

Tiistaina käytiin Leevin kanssa juoksemassa pari möllistarttia ojangossa, viimeisessä Ojanko cup-osakilpailussa tänä keväänä. Tosi kuuma päivä osui ja se vei kyllä Leevinkin vauhdista ainakin puolet pois. Itse rata oli helppo ja suoraviivainen. Mutta Leevi teki molemmilla radoilla KONTAKTIvirheen puomilla.. Juu kyllä vaan. Ensimmäisellä radalla lensi loppusuoralta myös rima, toinen mitä? No pikkukoiralle ei koskaan ole kontakteja opetettu, joten luotetaan hyvään tuuriin jatkossakin. Leialle sen sijaan rakennetaan sellaiset kontaktit että se pysähtyy vaikka maailmanloppu tulisi. Sillä on kyllä jo askelkin hitusen lennokkaampi kun tuolla piisonilla.. Leeville siis radoilta kymppi ja vitonen, jälkimmäisen aika jotain -17 sek.

Leian viikko on koostunut vain tokosta, sillä tällä viikolla ei sen kanssa olla liitelemään ehditty. Tämän päiväiset ohjatutkin jäi väliin, koska olin illan töissä. Mutta tokomotivaatio on molemmilla niin kohdillaan! Uskon että Leia on syyskuun alussa valmis kokeeseen, ellei tule takapakkeja..

Eilen tuli taas todettua se, miten helposti tuo oppii ennakoimaan asioita. Sen kanssa treenit saa tosissaan suunnitella tarkkaan, että tulee vahvistettua juuri niitä haluttuja asioita. Vastaavasti se oppii ihan hämmästyttävän nopeasti ja tekee niin suurella innolla. Luoksarin pysäytys toimii parin päivän harjoittelun perusteella tosi hyvin, vaikka vielä en sitä olekkaan liittänyt varsinaiseen luoksetuloon. (Tässäkin saa neidin kanssa olla tarkka ettei se ala ennakoimaan pysäytystä!) Jääviä ollaan myös kertailtu, avoimen hyppyä ja kaukoja, toimii! Paikkikset olleet hyviä, mieliala rauhallinen ja olen vaan siedättänyt koirulia siihen että käyn piilossa useaan kertaan paikkiksen aikana ja käyn palkkaamassa tiuhaan. Onhan tässä 3 minuuttiin matkaa, kun nyt palkkaan koiran jo 20 sekunnin välein. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen paikkista treenataan vanhoilla käskyillä (mutta ehdoton painotus rauhallisuudella ja valmistelukäskyllä) ja leuka maassa makaamista erikseen. Ehkä jonain päivänä saan ne liitettyä toisiinsa, tai sitten en. Se siitä hienosta suunnitelmasta taas ;)

Ei kommentteja: