1.6.2012

Kesäkuu!

Hui, kesäkuu! Mihinköhän katosi koko alkuvuosi, kun ihan juuri vaihtui vuosi..? Kesäkuun alkaminen meinaa myös kesän alkamista, toivottavasti tästä kesästä tulee kaikinpuolin onnistunut :) Vielä olisi töitä jälkellä vajaa 5 viikkoa, heinäkuussa lomaillaan.

Maanantaina jäi treenit meidän osalta väliin kaatosateen takia, mutta tiistaina tokoiltiin Amyn kanssa viilarilla, keskiviikkona kaverikoirailtiin ja torstaina tokoiltiin Virva ja Tara seurana. Tänään oli vapaapäivä, joten suunnattiin ojankoon aksailemaan. Siinä tämän viikon koirailut. Viikonloppuna vielä tokoillaan.

Leian ikuisuusprojekti paikallamakuu etenee pienin, mutta varmoin askelin. Tällä viikolla ollaan tehty paikkista jo kolmen koiran ryhmässä, palkkaamatta välillä ja neiti pysynyt rauhallisena. Lisäksi olen makuuttanut sitä paljon yksin, niin että olen piilossa - mutta käyn palkkailemassa 10-30 sek.välein. Olen kiinnittänyt lisää huomiota koiran valmisteluun (valmistelukäsky + kosketus) ja siihen että paikkiksen jälkeen vaan hyvä ruokapalkka - eikä jatketa millään koiraa kiihdyttävillä liikkeillä.

Luoksetulon pysähdys toimii, mutta koiran palkkaus heittämällä nami ei oikein sovi tuolle.. Kun neiti alkaa jäljittää lentänyttä lihapullaa siihen kuluu monta sekuntia ja parhaimmassa tapauksessa onnistun pidemmällä matkalla viskaamaan sen Leian turkin sekaan. Joo, tosi hienoa. Mutta silti se pysähtyy näppärästi ja vieläpä löytää (lue:yleensä) sen koiran taakse heittämäni palkan.

Muuta suurempia havaintoja ei ole treeneistä, ihan perushyvin neitonen tehnyt hommia.

Tänään hiottiin molempien kanssa keppejä ojangossa, kuten myös kontaktiesteitä. Ja pientä ratatreeniä, muttei mitään erityisen monimutkaista. Leialle tein jo tosi kapean keppikujan, ja sehän meni tosi näppärästi! Ja lujaa :) Sitten se sai taas useamman tosi hyvän toiston jälkeen jonkun älynväläyksen juosta suoraan namikipolle, ja kun ehdin nostamaan kipon pois alta, niin eikö neiti vetänyt palkokasvin nenäänsä. Että ärsyttää tuollainen possuilija, "osaan, mutten sitten yritä kun ei kuitenkaan kelpaa".. Koira peilasi mun ajatuksiani, ja meni ihan korvat luimussa sitten kepit h-i-t-a-a-s-t-i.. Loppuun saatiin onneksi vielä sellanen kohtuu hyvä suoritus, jossa oli jo vähän yritystäkin.

Kontakteilla saatiin oikein hyviä toistoja. Palkat sekä kontakteilla, että "kakkospalkka" parin metrin päässä puomin lopusta - eikä yrittänyt varastaa sinne. Samalla tuli siedätettyä sitä puomin alla olevaan putkeen. Puomia tehtiin sekä erikseen, että putken kanssa. Vauhtia oli reippaasti kun piski odotteli kontaktilla vapautusta putkeen. Hyvin toimii. Pieni radanpätkä meni myös näppärästi ja neiti haki tosi hyvi putkia jo kaukaa.

Leevin kepit oli tosi hienot, sekä radanpätkän osana avoimella kulmalla että suoralla A:lta haettuna. Kontakteja en sen suuremmin viitsi tuolle opettaa, mutta jos nyt edes niitä juoksukontakteja vahvistaisi satunnaisella palkalla alastulokontaktin alle. Nyt ainakin toimi, mutta ilman palkkaa meinasi taas kerran hypätä yli.. Keinua tehtiin paljon, ja eikö tuo ehtinyt yhden lentokeinun vetäsemään kun oli pikkuherralla vähän kaasu pohjassa.. Muuten teki kyllä onnistuneita suorituksia keinulla.

Ja asiasta toiseen, nyt on koirilla ensimmäisen kerran punkkisuojat kesälle. Ostin nettikaupasta molemmille Neem-öljyt selkänahkaan ja lisäksi meillä syödään valkosipulia aiempien kesien tapaan. Olen niin epäileväinen kaikkia koirien punkkikarkotteita kohtaan, mutta Neem-öljy kuulostaa luonnolliselta vaihtoehdolta ja vielä turvallisemmaltakin. Toivotaan että toimii! Tähän mennessä on Leevi jo ehtinyt keräillä  tänä vuonna punkkeja mukaansa useampia, Leia vasta yhden tai kaksi..

Ei kommentteja: