28.6.2012

Elävien kirjoissa

c) Karoliina
c) Karoliina


Elävien kirjoissa ollaan jälleen, nyt on varoajatkin lusittu ja vihdoin päästy treenaamaan!
Alkuviikosta käytiin pitkästä aikaa treffailemassa koirakavereita remmilenkkien merkeissä, tokoiltu ollaan hieman ja tänään sitten suunnattiin vapaapäivän kunniaksi ojankoon aksailemaan.

Leia oli ihanan tarmokas ja keskittyi ihan kympillä. Tehtiin tarkoituksella tänään vain esteharjottelua ihan yksittäisillä esteillä, eikä rataa lainkaan. Keppejä mentiin kujalla, ja tosi kivasti sujui. Koiruus tuskin malttoi odottaa kepeille pääsyään ja meni lujaa, lopussa odotteli namipalkka ja riehuttiin vielä lelun kanssa jokaisen toiston päätteeksi.
Aloitettiin myös keinun harjottelu (vasta) tänään. Koko keinua en lähtenyt sen kanssa yksin tekemään, vaan tutustuttiin tuohon kiikkuvaan esteeseen. Nostin keinua ylöspäin ja naksuttelin kun Leia tarjosi sen painamista alas etutassuillaan. Leian mielestä keinun "paukutus" oli hauskaa, ja se tarjosi sitä aktiivisesti.

Kontakteja hinkattiin sitten ihan urakalla, sekä A:lla että puomilla. Ollaan kontaktien kanssa pelattu hyvinkin varman päälle, ettei tartteisi ottaa takapakkia niiden kanssa myöhemmin. Yleensä Leialla on ollut namit sekä ylös- että alasmenossa odottamassa puomilla. Tein toistoja vaidellen palkan paikkaa. Toisinaan laitoin ylösmenolle, toisinaan alastulolle, välillä en kummallekkaan ja toisinaan loppupalkka odotteli parin metrin päässä puomin edessä. Leian suoritukselle sillä ei ollut merkitystä, stoppasi hyvin molemmille kontakteille oli palkka missä vain. Sama juttu A:lla, jossa tosin se saa juosta ylösmenon.

Leevin treenit jäi tosi lyhyeen, kun pahin sade alkoi juuri kun otin sen kentälle. Herra oli tänään vähän mallia "haahu" eikä se oikein itsekkään tainnut tietää mihin se keskittyisi. Tehtiin sitten ihan pari toistoa pelkkiä keppejä, parit keinut ja ihan lyhyt hyppy-putkipätkä. Leevin keinu oli tosi kiva, kepitkin ihan jees, mutta tosiaan perusmeininki tuolla kentällä oli vähän mitä oli. Se pudotteli pari rimaa, eikä oikeen irronnut normaaliin tapaansa esteille. Olin kuitenkin tosi tyytyväinen että se ei ollut millänsäkään vaikka toiselta kentältä juoksi koira meidän luokse samalla kun se suoritti esteitä, se oli sitä mieltä että "hoida sinä tuo pois" eikä kiihtynyt siitä lainkaan.

Olen huomannut että Leeville sopiva lämmittelylenkki on sellainen kilometrin verran, silloin se on parhaiten menossa tuolla kentällä ja ihan liekeissä, nopea ja sähäkkä. Mutta tänäänkin tuli lämmittelyä ennen treenejä se 4 km, niin sen huomasi menosta. Normaalisti mennään pyörällä joten Leevi matkustaa tuon matkan metroasemalle korissa - ja Leia juoksee, nyt jouduttiin kävelemään kun ei ollut pyörää. Leialle tuo sen sijaan on oikein sopiva lämppälenkki, kentällä on vielä virtaa vaikka kuinka. Mulla tosiaan pyörä varastettiin viimeviikolla. Nyt kävin tänään ostamassa uuden pyörän, joka on ihan loistava menopeli tuohon edelliseen verraten. Pyöräliikkeessä taisivat vähän ihmetellä kun totesin tarvitsevani sellaisen pyöräkorin jossa koira mahtuisi parhaiten istumaan - ei löytynyt meidän Leevin takapuolelle sopivaa - mikä vääryys! Lisäksi hankinnassa on springeri Leialle, koska tuo uusi pyörä on sen verran kevyt ajettava, ja käsijarrullinen - että vähän hirvittää lähteä pelkän remmin kanssa ajelemaan ihmisvilinään vaikka tuo aika vakaa fillarijuoksija onkin..

Ei kommentteja: