3.7.2012

Ruutuja, merkkejä, kapuloita, keppejä ja kontakteja

c) Karoliina. Leian kanssa vissiin tärkeäkin palaveri menossa..?


Tänään oli ohjelmassa töiden jälkeen ojankoreissu, eli ohjatut tokot ja pikkaisen agiakin. Samalla tuli tehtyä taas kunnon lenkki (5 km kävelyä/suunta ja Leia pääsi takaisin tullessa vielä hiekkakuopille simmailemaan..).

Tänään oli viimeinen kerta tuota avo-kurssia, elokuussa sitten jatketaan mutta otetaan lisää voi-evl liikkeitä mukaan kurssiohjelmaan. Tänään oli ohjelmassa muutama "temppurata", jossa koira piti ensinnäkin saada hyppäämään heitetyn kapulan perään - kiertää tolppa noutokapula suussa ja palauttaa se hypäten este vielä takaisin, palautuksen jälkeen juosta merkille ja siitä ruutuun. Seuraavassa sarjassa taas juosta ruutuun, sieltä hypylle-istua ja tehdä luoksari takaisinpäin pysäytyksineen. Juuh.
a) Leia ei osaa hyppynoutoa... b) Leia ei osaa merkkiä... ja c) Leia ei osaa ruutua... vai sittenkin:
a) Leia rakastaa noutamista...b) Leia osaa kiertää...c) Leia osaa juosta namikipolle vaikka marsiin saakka

Oli varsin mielenkiintoista.. No Leia näköjään noutaa oli esteitä tai ei, kiertää ja vielä tarjoaa itsekin hyppäämistä takaisin kapulan kanssa vaikka käskytys oli vähän hakusessa. Leia myös syöksyy namialustalle sekä merkille että ruutuun varsin vauhdikkaasti ja niitä vois oikeasti ihan treenatakkin. Tänään tehtiin myös luoksarin pysäytystä, ja hyvin toimii! Ja niin toimi koira muutenkin vaikka oli kuuma ja koira oli jo liikutettu varsin hyvin metrikseltä kentälle kävellessä.

Mulle täysin anti-kilpailuviettisenä ihmisenä oli ihan utopistinen ajatus lähteä koiran kanssa kisaamaan tokossa sellasen sunnuntaiharrastelun sijaan. Nyt taas utopistiselta on tuntunut voittajaluokka, ja se miten koiran vire kestää niin järkyttävän pitkän koesuorituksen. Mutta tosiaan havahduin tänään siihen että ruudusta ja merkistä nimeomaan voi saada Leialle ihan huippukivat liikkeet - joissa se saa juosta ja nostaa virettään. Ainoat suuremmat ongelmat voittajassa tulee olemaan paikallaolot ja tunnari.. Kyllä me vielä sinne päästään, ehkä ensi vuonna jo?

Sitten vaihdettiin lajia agiin. Leia teki jo melkein suoria kujakeppejä! Sillä on ihan jäätävä palo kepeille, en viitsinyt pahemmin puuttua muutamaan varaslähtöön - siihen voidaan keskittyä myöhemminkin. Ihan tosi hyvältä näytti, ei jääty hinkkaamaan liikaa. Keinua käytiin paukuttelemassa myös, ja tosi hyvin koira näyttää siinäkin joustavan etupäällään. Vielä kun sais jonkun kaverin mukaan, niin saisi tehtyä koko keinua. Kontakteja hinkattiin, ja Leia teki tosi hyvin. Lisäilin etäisyyttä, ja naksuttelin pysymisestä alastulolla.

Leevi kävi tekemässä ihan vähän puomia (hyppimässä kontaktien yli, huuups) ja treenaamassa keppien sisäänemoa (ja mitä? Se pujotteli kohtuullisesti myös toisesta suunnasta!). "Oikealta" puolelta haki keppejä tosi nätisti ja itsenäisesti.

Ei kommentteja: