25.11.2012

Tokokokeessa

¨Kokeesta selvitty, vähän ristiriitaisin mielin.  Toisaalta Leian kanssa kisaaminen on hauskaa kun koira on niin täynnä intoa ja vauhtia, toisaalta tuo kisapaikalla käyttäytyminen tuottaa päänvaivaa ja meidän ikuisuusongelma paikallamakuu. Tiedän että vika on pääasiassa allekirjoittaneessa. Leevi on perusluonteeltaan sellainen ON/OFF koira joka voi vedellä päivänokosia kisapaikoilla, ja sille on ihan sama mitä sen ympärillä tapahtuu. Sen kanssa olen saanut hakata päätä seinään sen suhteen että miten saisin sen motivoitumaan asioihin mitkä ei sitä luonnostaan kiinnosta, ja miten se innostuisi keskittymistä vaativista jutuista. Näitä virheitä varoessa ja täysin erilaisen koiran kanssa olen ehkä panostanut liikaa säilyttämään koiran olemassa olevaa innokkuutta ja sen tärkeimmän - rauhoittumisen opettelu on jäänyt liian vähälle, ja Leia sitä tarvitsisi..

Eipä meidän koesuorituksessa tänään paljon kehuttavaa ollut. Koe oli todella iso, koiria ja ihmisiä tuli ja meni kokoajan, ja kaksi luokkaa pyöri samanaikaisesti. Olin sentään koiran lenkittänyt kunnolla kävelemällä mellunmäestä ojankoon, ja kierreltiin vielä lähiryteiköissä ennen paikkiksia. Ehdin sen valmistelemaan rauhalliselle mielelle, en vaan tainnut taaskaan ehtiä riittävästi. Tässä meidän pisteet.

Paikallamakuu 0. Lähti 1-2 minuutin kohdalla piilolle, kovin iloisesti kun löysi mamman sieltä sermin takaa.. Hittolainen.
Seuraaminen: 8,5. Täykkärit oli rumia, ja itse kävelin miten sattuu. Tuomarin mukaan turha tehdä täykkäreitä vasemmalle Leian kanssa, kun ne voisi olla paljon parempia oikealle. Mutta kun ne treeneissä toimii niin näillä mennään..
Maahanmeno: 9. Tais olla ihan hyvä.
Luoksetulo: 5. Hienohan se oli, ja nopea, mutta mikä SEIS-käsky? Kuulemma malttia vähän puuttuu..
Seisominen: 5. Kävellessäni Leian taakse se lähti mun mukaan, ärr..
Noutaminen:8,5. Ei siinä muuta vikaa ollut, mutta kun se reagoi jo liikkurin käskyyn.
Kaukot:10. Hyvin malttoi keskittyä tekemiseen, melkein yhtä kivat kun treeneissä.
Hyppy: 9. En muista mistä pistevähennys tuli, mutta ihan hyvin taisi tehdä.
Kok.vaik. 7. Olisko rokottanut tosta yleisestä sähläilystä, en tiedä. Siirtymiset liikkeiden välillä omasta mielestä onnistui ihan kivasti taas. Tuomarin kommentteja en pahemmin ehtinyt kuunnella, keskityin koiran kanssa tekemiseen.
= 132 p. AVO3

Ihan tyhmiä virheitä siis, kyllä se kotona osaa.. :) Vähän mietityttää Leian "tokoura". Pidettäisiinkö taukoa vai jatketaanko kunnon tehotreenillä..? Paikallamakuu vaatisi vaan kymmenittäin lavastettuja kisatilanteita ja koepaikalla rauhoittuminen turistina hengailua kisapaikoilla. Tai onhan niitä tehtykin, mutta suuremmalla omistaumuksella. Ja jotain uusia ideoita kaivattaisiin, ehkä pitäisi saada ilmoitettua johonkin ohjattuun ryhmään tai kurssille taas..

Ei kommentteja: