17.3.2013

Yhtä juoksua


Kannatti mainita blogissa että ei näy juoksuja.. seuraavana päivänä Leia sitten aloitti vihdoinkin kevätjuoksunsa. Vaikka ärsyttääkin nämä koirajärjestelyt ja treenitauko nyt, niin pakko sanoa että loistavaan saumaan tuo narttu ne ajoitti! Huhtikuun alusta ollaan taas täynnä energiaa ja valmiina treeneihin, ja silloin toivottavasti alkaa lumetkin jo pikkuhiljaa sulaa ja lajivalikoima kasvaa pikkuhiljaa. En kyllä ihmettelisi jos tuota lunta riittäisi ihan kesäkuulle saakka..

Leia on siis nyt tauolla kaikesta treeneihin liittyvästä muutaman viikon. Miten tylsää... Toki nyt on aikaa lenkkeillä enemmän, mutta vähälle on kyllä tuon koiran aktivointi muuten jäänyt. Leevi lähti tuttuun hoitopaikkaan ja on kuulemma käyttäytynyt hienommin kun koskaan ennen! Leiasta kyllä huomaa miten se ei ole koskaan elänyt ainoana koirana, Leevi taas nauttii saadessaan olla huomion keskipisteenä ja ainokaisena. Leia hakeutuu kokoajan lähelleni, kaipaisi seuraa ja hellyyttä.

Tänään oli vuorossa HSKH:n kisat ja niinpä lähdin aamulla hakemaan piisonia hoidosta. Suuntasimme sieltä kohti ojankoa ja agikisoja. Jos jotain uutta tuli opittua, niin todellakin se että kisakirja on ihan hyödyllinen ottaa mukaan kisapaikalle.. Onneksi tuomari antoi luvan kisata kuitenkin (huh!) ja kaiken sähläyksen jälkeen päästiin lopulta radalle.

Eka rata oli muuten kiva, mutta kepeille vienti oli meille haastava koska Leevillä kepit on toiselta puolelta niin huonot ja turvaudun aina menemään keppien oikealle puolelle kisoissa. Niinpä epämääräisellä persjätön tapaisella juostiin kepeille, jolloin koira olikin takana olevalla muurilla, siitä siis hylly.
Seuraavalla radalla menikin paremmin, nolla! Kepeille vienti oli vielä haastavampi kun edellinen, mutta siinä ei ollut mitään ongelmaa. Estevälit olikin sitten pitkiä, joka toi vähän haastetta tälläisen ei-niin nopean koiran kanssa. 3 sekuntia tuli yliaikaa, tuomarin mukaan kannattaa jättää varmistelua vähemmälle ja painella menemään niin pysytään aikojen sisällä. Tältä radalta kuitenkin voitettiin minikakkoset, eli ei hassumpi kakkosluokan debytointi. Tosi tyytyväinen olen, myös niihin muutamaan yliaikasekuntiin koska en tiedä mihin se luva-nolla olisi merkitty kun se kisakirja odotteli kotona.. ;)

Ei kommentteja: