19.7.2013

Kivun syytä etsimässä

Tänään suunnattiin Leevin kanssa nenät kohti eläinsairaala Aistia, Myyrmäkeen.

Kivuista ei tänään ollut tietoakaan, kun koiruus on ollut nyt 10 päivän tehostetulla kipulääkekuurilla. Kuten aiemminkaan ei neurologikaan päällisin puolin löytänyt koirasta mitään vikaa, liikkuminen oli normaalia, refleksit toimii normaalisti, yleistila hyvä. Leevi jännitti itseään kovasti käsiteltäessä, mutta antoi taivutella itseään eikä osoittanut kipua missään vaiheessa.

Päätettiin sitten ottaa Leevistä magneettikuvat, josko sieltä löytyisi syy äkillisiin kiputiloihin.
Mitään hälyyttävää sieltä ei löytynyt, eikä eläinlääkäri nähnyt leikkausta tarpeellisena mikäli koiran vointi pysyy ennallaan. Lievä välilevypullistuma kuitenkin C5-6 alueelta vasemmalta puolelta ja rappeutumaa välilevyistä C5-6 ja C6-7. Selkäydin, hermojuuret ja nikamat normaalit.
Välilevynpullistuma on hyvin pieni eikä aiheuta puristusta, mutta voivat kuitenkin aiheuttaa tuollaisia kiputiloja.

Ohjeena rajoitettua liikuntaa (taas) ainakin kuukauden verran, ei riehumista, leikkimistä, hyppimistä tai juoksemista. Ei myöskään kipulääkettä ellei kipuja tule lisää. Jos tulee niin sitten suunnataan takaisin Aistiin, muuten elellään normaalisti.

Ja Leevihän itse elelee aika maltillista elämää, se ei leiki muutenkaan muiden koirien kanssa eikä yleensä sähläile mitään holtittomasti. Ainut mistä on luovuttava on agility, niin kurjalta kun se tuntuukin. En halua rikkoa koiraa ottamalla riskejä sen kanssa. Mejää kuitenkin uskallan sen kanssa treenata ja ehkä tokoakin sitten jos kipuja ei enää kuukaudenkaan päästä näy. Koiran ehdoilla. Jotain tekemistä sille täytyy kuitenkin keksiä ettei se kohta passivoidu ihan täysin...

Rauhoituksen jäljiltä haukku on vähän sekaisin rauhoitusaineista.. Tunnisti kyllä ääneni kun tulin hakemaan sitä, mutta käveli ohi ja meni heiluttamaan häntää klinikan hoitajalle.. Kotona se on yrittänyt katsella rottien elämää, mutta uni voittaa melko pian.

Kyllä se tästä, täytyy vain toivoa etteivät nuo kivut taas palaa takaisin ja koira saisi elellä tavallista koiranelämää vielä hyvän aikaa :)

Ei kommentteja: