27.7.2013

Paluu tokokisoihin

Se tunne, kun kaikki liikkeet tuntuu hajoavan käsiin juuri ennen koetta.. Niin kävi myös viime viikolla, heti sen jälkeen kun sain meiliä että hyvinkään kokeesta olisi vapautunut meille paikka avoimesta luokasta. Treenattiin jokaisena päivänä tällä viikolla. Ensin koira ei osannut enää liikkeestä maahanmenoa, sitten kusi luoksari, sitten liikkeestä seisominen, nouto oli ihan kamala ja koiran viretilakin vaihteli ihan laidasta laitaan. Eilen totesinkin vain että tehdään pelkkä paikkis ja vain ketseltiin Amyn ja lappareiden treenejä illalla. Ja kun Leia oli tekemässä vain sen makuun, aivan sen selän takaa juoksee huutava lapsilauma ja ajattelin siellä kauempana kenttää seisoskellessani että voi apua jos nuo muksut keksii mennä vaikka taputtamaan ja leikittämään sitä.. Eih! Onneksi Leia ei ottanut niistä häiriötä :) Mutta joo sitten itse kokeeseen.

Suuntana oli siis Hyvinkää ja oltiin kerrankin hyvissä ajoin koepaikalla, ja en edes eksynyt vaikka vilkasin vain nopeasti kartasta että miten sinne kävellään juna-asemalta. Harvinaista. Yritin olla panikoimatta paikallamakuuta, joten käytiin Leian kanssa metsässä mustikassa :D Oli ihan mielettömän kuuma, etenkin siinä kentällä mihin paistoi aurinko ihan suoraan.

Tässä Leian pisterivistö:

Paikalla makaaminen: 9, oli ollut vähän levottoman näköinen puoli välissä, mutta se pysyi kauniisti!
Seuraaminen: 8, ohjaaja ei osaa kävellä, eikä varsinkaan kääntyä ;)
Maahanmeno: 8,5, vähän varmistelua kun yritin tsekata menikö se maahan vai ei..
Luoksari: 5, tuomari totesi vain että minkäs teet jos jarrua ei vaan ole.. :) Stoppi siis valui..ja valui.
Seisominen: 10
Noutaminen: 9,5, vähän vino perusasento
Kaukokäskyt: 9, annoin väärän jättökäskyn niin Leian ei heti hiffannut että tehdäänkö tässä nyt makuuta vai mitä ihmettä..
Hyppy: 7,5, jotenkin löysä suoritus, meni ja tuli hitaalla ravilla, ja vähän vino perusasento.
Kokonaisvaikutus: 8

-> 164p. AVO1 ja sijoitus 2/10

Se olis sitten niinkun voittajaan seuraavaksi! Niin hyvä fiilis!

Kaikkein tyytyväisin olin tuohon makuuseen, sitä on treenattu koko kevät ja kesä niin paljon että ihan parasta että se toimi! Kannatti treenata, vaikka välillä ajattelin että ihan tyhjän kanssa - ei se tule kokeessa toimimaan. Nyt vaan jatketaan treenaamista, jotta siitä saadaan mahd.varma jatkossakin.

Muutenkin Leian tekemiseen olin tyytyväinen, vaikka oli niin kuuma se jaksoi yrittää eikä se ottanut minusta painetta. En oikeestaan edes jännittänyt enää paikallamakuun jälkeen, ja pystyin itse olemaan paljon rennompi kehänauhojen sisällä. Vähän sekoilin käskyissä välillä, kävelin hassusti ja sellasta pientä.. Liikkeiden väleissä en ollut kovin johdonmukainen. Yleensä jätän sen maahan kun edellinen liike loppuu, mutta tuo Harjula olikin niin vähäsanainen tuomari että päädyinkin pitämään Leiaa mukana liikkeiden välit. Toimi se noinkin, ei sillä.

Huh. Seuraavat kisat on sitten tosiaan voittajassa. Se tarkoittaa tunnarin aktiivista treenaamista, seuraamisen askelsiirtymiä ohjaajalle, metallinoutoon vauhtin saamista ja ruudun loppuosan treenaamista. Kiire ei ole lähteä keskeneräisen koiran kanssa kokeeseen. Nyt leijutaan vielä tässä kuplassa ja nautitaan yhden uuden etapin saavuttamisesta :)

Ei kommentteja: