11.5.2009

Leian kanssa treenaten ja mätsäillen












Eilen oltiin Leian kanssa Viikin Gardeniassa mätsäröimässä, kolmatta kertaa siis. Bichonvauva Ninjakin oli saapunut paikalle turistoimaan. Leian kanssa törmättiin moniin portugeeseihin, olipa siellä Leian sisko Lentokin :)

Leia sai kehästä punaisen nauhan ja käyttäytyi kutakuinkin mallikkaasti. Hampaiden katsomista pitää kyllä vähän treenata lisää. Leia jäi vielä jatkoon kun koiria karsittiin kehästä, mutta ei sijoittunut. Tuomari mietti pentukehässä tosi kauan ketä sijoittaa, ja Leiaa alkoi vähän tylsistyttää seisoskelu. Välillä se olis halunnut istua, eikä kai sitä noin pieneltä pennulta voikkaan vaatiakkaan enempää kärsivällisyyttä. Hienosti se kuitenkin jaksoi ja kehässä ravailun jälkeen olikin aika mennä viikin pelloille vetämään kunnon hepulit. Energiaa oli ja se tyydytettiin narupallolla leikkiessä ja painiessa Ninjan kanssa.. Mitä nyt se näytti sen verran hurjalta että Ninja sai välillä kulkea sylissä.


Leia kävi myös joessa ´polskuttelemassa, ja näytti siltä että siitä on tullut tosi rohkea vettä kohtaan :) Neiti muisti kastaa koko turkkinsa naamaa myöten vaikka sen olin justiin aamulla pessyt ja laittanut ;) Mutta turkki oli taas ihan samannäköinen kun aamulla kun tultiin kotiin, puhdas ja kuiva :o Ei vaan onnistuisi bichonilta..


----


Leian kanssa oltiin Lauantaina toisissa tokotreeneissä Kivikon kentällä. Meidän kolmen kopla sitten nukkui ihan urakalla pommiin aamulla, herättiin viisi minuuttia ennen treenien alkua. (hyvä minä, taas myöhässä!) Ihan tosissaan juostiin ja ehdittiin nipin napin bussiin, joten oltiin "vaan" vartti myöhässä. Vettä satoi kuuroittain, kuitenkin niin että kenttä oli märkä.


Kun tän bichoniherran kanssa on tokoillut mm. lähes koko viime syksyn sateessa samaisella kentällä, niin on tottunut siihen että saat raahata kilon nameja mukaasi ja tsempata koiraa niin paljon kun vaan jaksat että se ylipäätään liikkuisi siellä kentällä.. Leevin kanssa se on yhtä tuskaa, jopa lenkkeily kun herra inhoo yli kaiken turkin kastumista..

Leia toimi sateesta ja märkyydestä huolimatta kentällä jälleen tosi hienosti, sitä ei märkyys haitannut ollenkaan. Leiasta maahanmeno on nyt ihan huippujuttu, ja yritti se sitä kentälläkin mulle tarjota monesti. Tänään otettiin taas luoksepäästävyyttä, kontaktitreeniä ja istumista. Niissä missään ei ole mitään ongelmaa tän neitosen kanssa. Tehotreenin alle otettiin kuitenkin luoksetulot. Tehtiin muutama luoksetulo ihan vaan tänne-käskyllä, eli että koira tulee vaan luokse ja sitten riehutaan lelun kanssa. Otin sillä myös tokomaisempia luoksetuloja, käskyllä "etu" eli eteentuloa treenataan ja siitä sivulle. Mutta kun kouluttaja piti Leiaa pannasta/hihnasta niin se yritti tulla mun luo niin kovaa ja iloisesti että melkein törmäs muhun ;)


Kotona ollaan tänään noita eteentuloja treenailtu klikkerillä, ja se tajus sen niin että saatiin käsimerkki häivytettyä vihdoinkin :)

Tehtiin myös ensimmäistä kertaa toisten koirakkojen pujottelemista, ja hyvinhän se meni. Leia tainnut kertaakaan vilkaista muita koiria, vaikka aika läheltä ne ohitettiinkin. Ihan mun vieressä vaan seurasi. Eli hyvin menneet treenit taas :-)
Lähipäivinä on muuten tulossa kunnon kuvapläsäys; Leevin agilitykuvat ja Leian mätsärikuvat saan Heidiltä piakkoin :)

Ei kommentteja: