7.5.2009

Treenejä toisensa perään

Tänään alkoi MyKyn pentutottis, minne olin Leian ilmoittanut mukaan. Kivikon kentälle siis suuntasimme yhdessä Heidin ja Ninjan kanssa.
Leia oli ihan super-ihana! Ekat treenit, eikä se ottanut häiriötä muista koirista. Neiti kuunteli mua tosi kivasti ja oli ihan innoissaan tekemässä :)
Tehtiin alkuun luoksepäästävyyttä, mutta koska sitä ei "tokomaisesti" olla koskaan tehty niin annoin Leian olla ilman käskyä ja kättelin itse ohjaajaa. Hyvinhän se sujui. Seuraavana harjoiteltiin kontaktin ottoa, mikä on ihan tuttu juttu. Sitä me ollaan harjoiteltu jo pitkään. Tehtiin iloisia vauhti-luoksetuloja, ja lelulla palkkasin. Ne meni hyvin, neiti tuli aina niin kovaa kun vaan jaloistaan pääsi.
Otettiin myös sivulletuloja ja pieniä seuraamispätkiä. Ihan 1-5 askelta ja palkka. Sivulletulot menee Leialla kivasti, ja seuraaminen on treenin alla. Pieniä ja innokkaita pätkiä otetaan yleensä useita kertoja päivässä. Tosi kiva fiilis jäi tämän päivän treeneistä, innolla odotetaan lauantaita kun toinen kerta on silloin :) Melkein tunti kului kentällä treenatessa, muttei tuon kakaran into lopahtanut missään vaiheessa. Toki välillä pidettiin pieniä taukoja. Tästä on hyvä jatkaa.

Sitten Leian heitto kotiin ja Leevin haku espoon Rally-treeneihin! Leevi kärsi kovaa mökötystä siitä että olin Leian kanssa reenailemassa, mutta radalle päästyään oli ihan innoissaan. Ekat Rallytreenit nämä siis oli, mitä nyt siellä koiranpäivällä sitä rataa tehtiin. Opeteltiin uusia käännöksiä ja opeteltiin lukemaan kylttejä, siinä ne tärkeimmät tämän päivän opit oli. Rally vaikuttaa tosi hyvältä lajilta mulle ja Leeville, meillä kun ongelma on siinä ettei koira kestä palkattomuutta ja sellasta "pilkunviilausta". Rally sen sijaan on vähän rennompaa, kun koiralle saa puhua ja iloinen yhdessä tekeminen on kaiken A ja O. Meillä oli tosi hauskaa, ja Leevikin oli innoissaan. Maaliin tullessa se veti kunnon hepulit ja retuutti lelua innoissaan. Radalla herra oli iloinen ilme naamalla ja suoritti tehtävät mielellään.

Ja sitten vielä tiistain agittaukseen..Tehtiin pienehköä rataa, missä putki, kepit, keinu, rengas, puomi ja aitoja. Puomin itsenäistä hakemista treenattiin taas radan osana. Renkaalla on ollut ongelmana renkaan sivusta hyppääminen, muttei se sitä kertaakaan yrittänyt! Kepit meni ihan kivasti myös. Keinua ei olla aikoihin otettu radan yhteydessä, tai edes yksittäisenä pitkään aikaan, Leevi meni sen kuitenkin tosi hienosti! Hankalimmaksi kohdaksi radalla ilmeni putki, jonka toinen suu osotti suoraan puomille, vaikka tarkoitus oli kääntää koira siitä tiukasti hypyille. Kerran se ainakin pääsi puomin kontaktialueelle säntäämään, mutta ihan oma moka kun ohjasin liian löysästi.
Huomasin myös että kontakteissa mun pitää alkaa olla tarkempi, se nimittäin hyppäsi monesti ihan puomin kontaktin reunalta, että vähän siinä ja siinä olisko ollut virhe. Kivat treenit oli ja Leevi oli ihan super ihana otus! :D

Huomenna mölllikisat Espoossa Leevin kanssa, saa nähdä kuinka meille käy.. ;)

Ei kommentteja: