8.8.2009

Mätsäri ja eläinlääkärikäynti



Kuvien (c) Piatta, kiitos!
Eilen käytiin Tuomarinkylässä mätsäilemässä Leian kanssa. Luokat oli mukavasti jaettu roturyhmittäin ja vielä erikseen pentuihin. Kasiryhmän pentuja oli 18, ei siis mitenkään kovin paljoa.
Leia ei jostain syystä eilen jaksanut käyttäytyä hyvin, ei tosiaankaan. Neiti pelkäsi tuomaria (joka aika ronskéin ottein koiria käsitteli), eikä seissyt ollenkaan ryhdikkäästi kun tuomari sitä arvosteli. Se myös innostui liikaa ravatessa ja yritti muutaman kerran hyppiä ja laukata. Kehästä arvatenkin sininen, mutta nauhakehässä vähän parannettiin käytöstä ja päästiin toiselle sijalle :) Tuloksena siis SIN-2. Palkinnoksi saatiin näytepussi jotain märkäruokaa ja ruusuke.
Tänään sitten suunnattiin Leian kanssa eläinlääkäriin. Eilen Leiaa pestessä huomasin sillä olevan rupeutumaa korvan takana, ja tänään sitä on pitkin päivää tullut vähän lisää. Rupia löytyy lähinnä kaulan alueelta ja korvan takaa ja neiti aristaa niihin koskemista. Päätin että mennään ajoissa näyttämään ja saatiin aika varattua sopivasti tälle päivälle. Ennen lähtöä ehdin huolestua kun Leia alkoi yht'äkkiä ontumaan, niin että se ei meinannut pysyä pystyssä ollenkaan.. Mihin lie sen koipensa telonut, en vaan huomannut. Hieroin kipeää jalkaa vähän aikaa, ja se sitten meni ohi.
Syy Leian rupiin löytyy runsaasta turkista, johon on uintireissujen jälkeen jäänyt kosteutta. Hotspottia se ei onneksi ollut, vaikkakin olisi nopeasti voinut sellaiseksikin kehittyä. Leia sai reseptin voiteeseen, mitä laitetaan kerran päivässä rupien päälle. Karvaakaan ei tarvinnut ajaa pois lainkaan, ne saa pienellä vaivannäöllä rasvattua tuolta turkin seastakin. Hyvä niin, sillä kuukauden päästä häämöttää edessä näyttely vantaalla. Toivotaan että saadaan tyttö tuolla rasvalla kuntoon :-) Nyt pidetään vähän taukoa uimisesta.

Ei kommentteja: