16.8.2009

Mätsäröintiä, vahtimista, lenkkeilyä ja treeniä

Leia täytti tällä viikolla 9 kk, ja etenkin omasta mielestään se on hurjan suuri. Oltiin taas isälläni ja neiti kunnostautui pihavahtina. Ei voi muuta sanoa kun aika vakuuttava vahti :-D Vähän murkkuiän alkua on tuossa huomattavissa, Leevin johtajuutta täytyy kyseenalaistaa ja testailla omistajan hermoja. Painoa Leialla on nyt suunnilleen 16 kg.
Leian ruvet on nyt poissa!! :) Geelin lisäksi keksin syöttää sille myös neljän päivän kuurin Valkosipuli-Kreikanherne tabletteja, mitä ihotulehduksien hoitoon voi käyttää. Hyvin toimi :)
Leia on myös kohta kuukauden elellyt barffilla, eikä ainakaan mitään huonoa sanottavaa ole. Vatsa on hyvässä kunnossa eli tavoite saavutettu. Silmien rähmintä on vähentynyt myös. Ainut on vaan ettei kokonaiset luut ainakaan vielä sen mahassa sula, joten jauhetuilla luilla mennään.


Leian kanssa lähdettii tänään treffailemaan Nemo sakemannia, josta onkin kasvanut Leiaa puolet isompi! Justiinhan Leia oli vielä pikku sakemanni vauvaa suurempi.. Kyllä vaan aika menee nopeesti. Nemon rinnalla Leia vaan näyttää kutistuvan kerta kerralta :-D Lapsilla oli hauskaa, ne juoksi taas metsässä yhdessä ja Leia tosiaankin otti puoli metsää turkissa mukaansa. Yritettiin jotain yhteiskuvaa saada, mutta joo.. Ei se kovin helppoa ainakaan ollut.




Välillä näytti siltä että alkaisi sataa ja kokeiltiin Leialle Nemon sadetakkia. Se oli hieman suuri kuten kuvasta näkyy :> Ja alla vielä yksi Carkin ottama seisotuskuva Leiasta.


Viime torstaina oltiin myös Leian kanssa mätsärissä Tuomarinkylässä. Luokat taas roturyhmittäin ja Leia nipin napin pääsi pentuihin. Esiintyi tosi kivasti, mistä olen tyytyväinen :) Sen sijaan tuomarin tutkiessa sitä, se lähti väistämään ja selvästi ei nauttinut tilanteesta. Toivon niin ettei viime kertainen (vähän kovakouraisempi..) tuomari aiheuttanut sille tuomaripelkoa :( Täytyy varmaan treenata tätä ennen oikeeta näyttelyä. Tuloksena oli PUN- ei sij. Saman tuloksen saivat myös portugeesit Nori ja Ludde. Kolmen portugeesin lauma oli siis mätsärissä, ja Piatta jotain kuvaakin yritti kolmikosta saada. Se ei sitten ollutkaan niin helppoa :-D
---
Tänään illalla käytiin Hertsikassa Mupen ja Virvan kanssa vähän treenaamassa koiria. Otin vain Leevin mukaan. Sen kanssa ei ole koko kesään tehtykkään muuta kun agilityä, syynä motivaation puute koiralla.. Tehtiin luoksetuloja aika monta, pitkällä matkalla että Leevi sai juosta kunnolla. Herra juoksi täyttä vauhtia mun luokse iloisesti :) Perusasennot oli toki aika vinoja ja niitä vähän korjailin mutta hyvin kuitenkin. Paikallamakuu tehtiin Mupen kanssa, eikä se ottanut häiriötä vaikka Muppe lähtikin pariin otteeseen. Ihan pieniä seuraamista otettiin myös, ja mielenkiinto pysyi.
Yritin tehdä kaikkea mahdollisimman hauskaa Leevin mielestä, että motivaatio säilyisi. Elikkäs erilaisia temppuja ja leikkimistä. Muutamilta biisonihepuleilta ei vointu välttyä :-D Tapahtui myös suuri ihme sillä Leevi leikki, murinoiden kera revittiin motivointipatukkaa ja köysilelua. Se oli ihan innoissaan! :) En kyllä muista koska se olisi leikkinyt treenien yhteydessä mun kanssa, ehkä se on oppinut. Jes!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia taas, erityisesti se kirsu aidanraossa :-)
t. Hannele ja portugeesikatras

Anonyymi kirjoitti...

Nonni, nyt se jakaa koko maalimalle sen, et Muppe lähti paikallaolosta :DD Tänään taasen tokoilemaan....