18.5.2011

Agia, tokoa, agia...

Jospa sitä raapustaisi treeneistä tänne blogiin asti välillä niin muistaisi mitä milloinkin ollaan tehty, vai ollaanko mitään ;)



Maanantaina oli Leevin agilitytreenit Konalassa. Tehtiin aika kivantuntuista rataa, missä treenailtiin välistävetoja ja takaakiertoja hypyillä, harjoiteltiin rengasta ja keppien hakemista. A'n alle sijoitettiin putki, joten oman ohjauksen kanssa sai olla tarkkana kummalle sen koiran oli viemässä. Leevi oli tosi kivasti radalla, vaikka lähdössä yrittikin räksyttää.

Renkaasta mentiin joka kerta läpi täydessä vauhdissa, ja se kuunteli hyvin mennäänkö A'lle vai putkeen. Ja Leevillä oli hurjan kivaa, kovaa se ainakin meni :)



Leialla oli viime torstaina ihan ensimmäiset agitreenit Ojangossa. Varsinainen esteharjottelu aloitetaan vasta huomenna, mutta kyllä sai koiran ohjaustekniikkaharjotuksillakin ihan väsyneeksi reilussa tunnissa! Harjoteltiin esteiden kiertämisiä, tasapainoilua erilaisten alustojen päällä, harjoiteltiin ilman esteitä eri ohjaustekniikoita ja temppuja, jotka tukee agilityssä tarpeellisia lihasryhmiä. Vaikka Leevin kanssa onkin agia aika kauan jo harrasteltu, niin Leia on aika erilainen ohjattava. Muutenkin kiva päästä kertailemaan eri ohjaustapoja, piti ihan miettiä miten valssikin tehdään :D Luontevasti ne radalla tulee, mutta ilman esteitä vaatii vähän miettimistä. Innolla odottelen mitä kurssi tuo tullessaan ja millainen agilitykoira Leiasta vielä kuoriutuukaan :)



Tänään havahduin siihen että ehkä Leian kanssa pitäisi sitä tokoa treenata nyt ahkerasti, kun meillä on toinen virallinen koe 1,5 viikon päästä. Maantaina kyllä tehtiin muutamia luoksareita, ja vauhtia oli viikon treenitauon jälkeen niin paljon ettei ollut mitään epäselvyyttä törmäsikö se vai ei.. Tyypillä oli vaihteeksi jarru vähän hukassa. Eilen tehtiin myös vähän kaukoja kotona, enkä tajua miten se yhtäkkiä on vaan oivaltanut sen idean! Ei edennyt sitten milliäkään :)



Tänään oli ohjelmassa tokoilua Amyn ja Sansin kanssa. Leian kanssa tein vähän noutoa, luoksareita, paikkiksia ja pieniä seuruupätkiä. Lisäksi tein sillä maahanmenoja ja seisomisia, ja palkkailin viskomalla sen taakse motivointipatukkaa. Seuruut oli kivoja, samoin luoksetulot (se muisti jarruttaa pikkasen ennen eteentuloa, ei törmännyt). Paikallamakuuta tehtiin Sansin vieressä pariminuuttinen, ja palkkailin Leiaa tiheästi. Neiti oli oikein rauhallinen ja taitava :)
Muissa liikkeissä se saikin sitten toimia vauhdikkaasti, ja yritin pitää nämä treenit aika lyhyinä ja paljon palkkailtuna. Nyt vaan paljon treeniä vielä ennen koetta niin eiköhän siitä hengissä selvitä.


2 kommenttia:

Amy kirjoitti...

Nyt vaan reeniä joka päivä, niin varmana sieltä kokeesta tulos tulee :D

Laura kirjoitti...

Eriasia onkin mikä tulos :'D No juu, täytyy nyt treenailla tokoakin ahkerammin, muttei ihan joka päivä kuitenkaan :)