7.5.2011

Ensimmäinen tokokoe!










Terveisiä tokokokeesta :D Täytyy sanoa ettei ollut odotukset kovin korkealla, koska viimepäivien treenit on menneet aikalailla alamäkeä. En muista koska olisin jännittänyt niin paljon kun tänään, huhhuh! Yritin kyllä kovasti ottaa kokeen rennosti, mutta ei se niin helppoa ollut :D Aamu ei alkanut mitenkään lupaavasti, ja ehtiminen makuuseen oli minuuteista kiinni! Kolmella bussilla siis tultiin ja matkalla vähän onnistuttiin häsläilemään yhtä sun toista. Päästiin kuitenkin perille, ja siellä joustivat sen verran että saatiin vaihtaa itsemme 2. paikallamakuuryhmästä kolmanteen eli viimeiseen. Saatiin siis hurjat 2 minuuttia aikaa kirjoittaa kilpailukirjaan koiruuden tiedot ja valmistella se makuuta varten mahdollisimman rauhalliseksi.



Tuomarina toimi Timo Pussinen. Tässä meidän lottorivi, koottujen selitysten kera tietenkin:



Luoksepäästäävyys: 10, hieno oli, istui paikallaan kun tuomari tuli taputtelemaan.



Paikallamakuu: 10, Oli ihan mieletön yllätys ja olen vieläkin ihan ihmeissäni! Pelotti niin saakelisti että se nousee, mutta siellä se pysyi ja oli niin rauhallisesti koko ajan. Huippupiski! Rivistä lähti yksi koira pinkomaan omistajan lua, mutta Leia ei reagoinut mitenkään. Tässä vaiheessa saavutettiin se työvoitto, ja kaikki tavotteet! Koira saikin aikamoisen kehupläjäyksen makuun jälkeen, hih :)



Seuraaminen kytkettynä: 6, Käytiin vähän sunnuntaikävelyllä kehässä :D Ihan järkyttävää suoraan sanottuna, ei näin. Kehä oli pistetty pystyyn hiekkakentälle, johon paistoi suoraan aurinko, ja Leialla oli tosi kuuma turkkinsa kanssa. Olisi pitänyt kastella se ensin ;)



Seuraaminen taluttimetta: 8, Vähän innokkaampi oli jo tässä vaiheessa kun se typerä hihna saatiin vihdoin ottaa pois. Jätti kuitenkin perusasennon tekemättä ja käännökset tosi fleguja.



Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 6, Ei ole koskaan tehnyt noin huonosti! Kaksoiskäskyllä maahan, sellaista.



Luoksetulo: 8,5, Mun mielestä aika kiva luoksari, tuli nopealla laukalla ja tiiviisti eteen. Tuomarin mukaan vähän liiankin tiiviisti, kuulemma törmäsi muhun ;)



Seisominen seuraamisen yhteydessä: 9, Pistevähennys siitä että koira otti 1-2 askelta käskyn jälkeen ennen kun pysähtyi.



Estehyppy: 9, Olin ihan yllättynyt että meni niin hyvin! Hyppy oli 50 cm, ja yritin kysellä saako sitä matalammaksi yhtään kun näytti niin isolta. Eivät suostuneet madaltamaan :D Mutta hyvin irtosi hypylle, jäi seisomaan, eikä liikuskellut yhtään esteen takana. Pistevähennys siitä että olin kuulemma antanut polvella "avun" koiralle, hieno minä :D Ihan vahingossa siis.



Kokonaisvaikutus: 8,5, Tuomarin mukaan siitä tulee vielä tosi hieno koira, kunhan se saa hieman malttia lisää :D Hih, no se on Leia. Viittasi lähinnä Leian vauhdikkaaseen kehujen vastaanottamiseen ja siihen että se pomppi siinä mun ympärillä aina kun tuomari puhui liikkeiden välissä. Niin ja mun täytyisi kuulemma opetella liikkuria kuuntelemaan paremmin. Meinasin vapauttaa koiran aina vähän liian aikaisin..hups.



Pisteitä kertyi siis yhteensä 166, 1-tulos ja 3. sija (/16)!



Tosi hyvä fiilis jäi ekoista kisoista! Eikä se niin kamalaa ollut, vaikka jännittikin ihan pirusti. Pisteitä ei nyt mitenkään häikäisevästi tullut, mutta ykköstulos kuitenkin ja toi paikallamakuu oli ihan huippujuttu :) Mulla on maailman paras koiruus! Nyt vähän hengähdetään pariksi viikoksi tokosta ja keskitytään vähän muuhun. Mutta voisi vaikka loppukesälle katsella uutta koetta ja treenata noita pikkujuttuja liikkeistä kuntoon. Tuo kuumuus ikävä kyllä verottaa Leiaa aika paljon, sellaseen Leian perus innokkuuteen ei nyt päästy, mutta niin kävi aika monella muullekkin koiralle. Se pitäisi kastella kokonaan, niin kuumuus ei haittaisi ;) Kotiin päästyä lähdettiin sitten lenkille, ja leia pääsi palkinnoksi sukeltamaan jokeen ja vetämään melkoisen vauhdikasta märkä-koirahepulia pitkin peltoa :D

12 kommenttia:

Mia kirjoitti...

Onnea ihan mielettömästi! Tosi upeaa et toimi makuussa noin hienosti, kun kisatilanne on aina kisatilanne kun me ohjaajat tupataan jännittämään hiukan. ;)
Mahtava tulos ja hienot pisteet tarkalta tuomarilta!

Amy kirjoitti...

Onnea vielä tätäkin kautta hyvin menneestä kokeesta! :D

jos pistät mulle sähköpostia osoitteeseen jhthsns (at) yahoo.com niin lähetän sulle kutsun meidän blogin lukijaks :D

Nea kirjoitti...

Onnea! Upeesti meni! :)

Sanna ja Siiri kirjoitti...

Isot onnittelut 1-tuloksesta!!
Ihan mahtava suoritus heti ekassa kokeessa. Tsemppiä treenaamiseen ja seuraavaan kokeeseen.

Amy kirjoitti...

Pääsisitkös tän viikon torstaina treenaamaan johonkin, esim. jos Viikissä tiiät jonkun hyvän kentän :)

Anni kirjoitti...

Onnea 1-tuloksesta!

Laura kirjoitti...

Kiitos kaikille onnitteluista! :)

Amy/ Mä pääsin kerran teidän blogia lukemaan, mutta blogger ei enää huoli mua sinne :< Laitatko mulle vaikka sähköpostilla sun numeron, niin sovitaan niistä treeneistä? Torstait on meille huonoja, kun Leialla on sillon agilitytreenit. Ja tämä viikko on muutenkin ihan täynnä.. Mutta ensiviikolla kyllä sopii ja treeniseuraa kaivataan kovasti :) Viikissä on ainakin yksi kiva kenttä, tosin siellä on jalkapallotreenejä aika usein iltaisin..

Claudia kirjoitti...

Vautsi, hieno Leia! Onnea!

Amy kirjoitti...

^^ höh, ihme blogger... katon mikä siinä vois olla. Mutta laitan sähkärillä sulle mun numeron :)

Oiskohan keskiviikkoa hyvä, vai onko tää koko viikko sulla täys? Mä meen perjantaina tekemään lauantain koepaikalle Sansin kanssa treenin.

Amy kirjoitti...

Ainakin tuolla meidän asetuksissa kaikki näyttäs olevan kohdillaan tuon sun kutsun kanssa. Jos kokeilet mennä lukemaan meidän blogia ja jos ei onnistu, mä poistan sut sieltä ja lähetän kutsun uudelleen. Jos se jostain kumman syystä auttais..

Anonyymi kirjoitti...

Myöhäiset onnittelut, kun nyt vasta näin tämän postauksen! Huippujuttu!
Taisi olla ensimmäinen Pennydale-koira virallisissa tokokisoissa :-) t. Hannele, Stella ja muu lauma

Laura kirjoitti...

Claudia ja Hannele, kiitos :)