26.5.2011

Pienen portugalilaisen viikon treenit

Tälläkertaa tarinaa vaan Leian viikon touhuiluista, Leevi saakoon oman postauksen myöhemmin :)
Leian viikkoon on tavallisten metsäremuamisten ja fillarilenkkien lisäksi kuulunut arvatenkin tokoa ja agia, ja yksi kaverikoiravierailu vanhusten virkistyspäivässä.

Eilen käytiin Amyn ja Sansin kanssa tsekkaamassa sunnuntain koepaikka, ja siellä siis treenailtiin. Ensin pariminuuttinen paikallamakuu Sansin vieressä. Palkkailin pari kertaa välissä. Koiruus oli rento, mutta samaanaikaan iloisen ja terhakan näköinen :)

Leia kävi välillä kiljumassa puun alla, kun kuvailin Sansia.. Sitten oli sen vuoro tokoilla.
Pyrin siihen että Leialla jäisi mahdollisimman positiivinen kuva tuosta paikasta ja ylipäätään tekemisestä mun kanssa. Niinpä palkkailin liikkeiden välillä ja tosi hyvistä suorituksista kesken liikkeenkin. Pääosin namilla palkkailin, ja lopuksi sitten tehtiiin seisomisia/maahanmenoja lelupalkalla pelkästä asennosta. Ja lopuksi riehuttiin köysirievun kanssa sellaset loppuirrottelut :D
Leia tosiaan teki kivalla vireellä hommia ja sillä oli hauskaa, eli sain siltä sen mitä tultiin hakemaan. Seuraamiset oli kivoja ja tiiviitä, käännökset ihan riittävät - vaikkakin olisivat voineet olla hitusen paremmatkin. Tehtiin molemmat jäävät "mennään" käskyllä ja hyvin se teki. Sitten ajattelinkin tehdä yhden luoksarin. Jätin koiran vähän hätiköidysti istumaan ja mietin kävellessäni että tänään se varmaan keksii juosta mun luokse ennen käskyä. Vilkaisin taakse, ja niinhän se teki! Sika... No niinpä me treenattiin paljon toistoja pelkästä istumaan jäämisestä ja palkkailin sitä vaihtelevalla ajalla ja etäisyydellä. Ei yrittänyt sitä sitten enää, vaan istua nökötti ihan tyytyväisenä kun tiesi että palkkaa on tulossa.. :) Mutta siis kaikkiaan tosi kivat treenit siis ja nyt on kenttä tuttu. Tosin ollaan me siellä kerran käyty mölleissä, vuosi sitten :D





















Tänään olen Leian kanssa tehnyt paikallamakuuta ja paikallaanistumista hyvin tuloksin. Huomenna treenataan vielä luoksetuloa (palkaten niin istumisesta kun eteentulosta), seuraamisen käännöksiä edeten vain muutamia askelia ja paikallamakuuta (sekä palkaten välillä että palkaten vasta lopussa). Kokeessa kun tuo vaan tekis ainakin niin hyvin kun viimeksi niin olisin tosi tyytyväinen, sitä rauhallista paikallamakuuta me ainakin tavoitellaan. Itse pistän tavoitteeksi oman rentoutumisen koepaikalla, vaikka en osaakkaan olla jännittämättä..
_______________________






Ja sitten siihen agiin, niin tänään oli siis taas Leian ohjatut treenit Ojangossa. Jatkettiin kontaktien työstämisetä puomilla, tehtiin rengasta, juostiin kujakeppien läpi ja kiidettiin putkesta. Niin ja tasapainoilua sekä esteiden kiertoja tehtiin jonkinverran. Rengasta tehdään siis edelleen ilman kehikkoa, tavoitteena koira joka ei yritä sooloilla kehikon alta ja sivulta (kuten eräs nimeltämainitsematon valkoinen joskus tekee..). Lähetin Leian jo varsin pitkältä renkaalle ja se hakee sitä jo tosi hienosti. Palkkana namikippo (ja pari kertaa myös valmiina odottava lelu). Putkea tehtiin pitkänä ja suorana, mutta lähettelin Leiaa sinne erilaisista kulmista. Tässäkin käytin namikippoa esteen toisella puolella. Putki vetää kyllä tätä neitosta puoleensa ja se hakee sen tosi hyvin. Kujakeppejä tehtiin yllättäen myös namialustalla, lähetyksenä. Viime syksynähän meillä jäi projekti kepit ihan kesken, kun talvi & juoksut tuli ennen kun oli tarkoitus :D Nyt vaan sitten jatketaan, tänään ainakin juoksi tosi kivasti siitä.






Kontakteja tehtiin myös, mutta en ollut niihin mitenkään supertyytyväinen. Ollaan siis Leian kanssa treenailtu kontakteja (2onn/2off) jo kotosalla kauan sitten ja sheippaamalla alunperin. Leian mielestä se onkin huippukivaa ja sehän tarjoilee tuota alasmenokontaktia vähän joka paikassa (portaa, penkit, erilaiset korokkeet..). En ole kuitenkaan ottanut siihen käskysanaa mukaan, paitsi nyt täällä treeneissä olen ottanut puomin ylös ja alasmenoille "ota" käskyn, ja kouluttajan ohjeiden mukaan laittanut sille namin valmiiksi kontaktipinnalle/maahan. Tänään näytti kuitenkin siltä ettei Leia "löydä" sitä namia siitä, koska kun se laittaa pään alas sen turkki menee tielle ja se käyttää hajuaistiaan sen löytämiseksi. Periaatteessahan se siis osaa tuon kontaktiasennon, mutta tuo namin etsiminen vie ihan turhaa aikaa ja keskittymistä. Mietinkin tässä että ehkä kuitenkin jatkan kontaktien opettamista sille naksulla, niin että se itse saa tarjota alas- ja ylösmenokontaktin. Tästä voisin palkata sen suoraan sen nenän alle namilla ja lisätä sen käskysanan vasta kun se muistaa että kyse on vanhasta tutusta asiasta. Paljon tehokkaamminhan se kuitenkin oppii itse oivaltamalla.




Kaikkiaan Leialla oli tosi hyvät treenit :) Vaikeutin harjoituksia viimekerrasta hieman, mutta vain sen verran että se onnistui kaikessa mitä siltä vaati. Esteet vetää neitosta aikalailla puoleensa, mikä onkin tosi hyvä. Tälläkertaa tehtiin paljon namialustalla ja hyvin se irtosikin esteille sen avulla :) Agility on jo nyt sen mielestä parasta mitä voi olla, ja kentälle saavutaan aina sellainen tietynlainen loisto silmissä :D On se vaan ihana piski :)





Kuvista kiitos Amylle!! :) Ne on tosiaan eiliseltä.

Ei kommentteja: