21.12.2012

Tyttö, sinä olet tähti

Toivoisin että ihmiset pysähtyisivät edes jouluna miettimään mikä oikeasti on tärkeää. Näin joulunalla mieleni tekee kiertää kaikki ostoskeskukset kaukaa, liikenneruuhkien seassa vain toivon etten olisi siellä ollenkaan, välillä haluaisin kömpiä talviunille ja sulkea silmäni kaikelta ihmisten jouluhömpötykseltä. Minne kaikilla on kiire, miksi kaikki stressaavat hullun lailla yhtä päivää, miksi siitä on tehty niin teollinen ja kaupallinen juhla, oi miksi? Tänä vuonna olen ensimmäisen kerran vuosiin vapaalla, koko työpaikka on kiinni eli ei ole edes mahdollista että joku hälyyttäisi minut töiden pariin. Eläimet ei stressaa joulua, ne elää tässä ja nyt. Niin pitäisikin, minne ihmisillä oikeastaan on jouluna kiire? Ajankulua kun ei voi pysäyttää.

Me käytiin Leian kanssa tällä viikolla vuoden viimeiset kaverikoirahommat tekemässä. Sitä määrää iloa mitä tälläinen karvakorva voi ihmiselle tuoda, ei määritelläkään minkäänlaisessa mittayksikössä. Vanhoja joululauluklassikoita, piparkakkuja, glögiä, puheensorinaa, kiireettömyyttä ja koirakavereita. Siitä on oikea joulu tehty, läsnäolosta ja kiireettömyydestä.

Vaikka toisinaan hakkaankin päätäni seinään näiden elukoideni kanssa, ja harmittelen blogissakin epäonnitumisia ja jaan niitä tylsiä epätoivon hetkiä, niin näistä on niin uskomattoman paljon iloa. Siinä missä Leia ilahduttaa yksinäisiä vanhuksia laitoksissa tai piristää lapsia, se tuo iloa minulle ihan vuoden jokaisena päivänä, ja jokaisena tuntina.

Leia teki tänään vuoden kolmanneksi viimeiset agility- treenit ja teki niin hyvällä fiiliksellä hommia! Se on vuoden aikana saanut paljon lisää vauhtia, ohjaaja saakin pinkoa radalla itsekin aika kovaa vauhtia pysyäkseen mukana ;) Paljon on Leia oppinut uusia juttuja, ja sen ohjaaminen alkaa sujua joka kerta paremmin. Keppejä tehtiin tänään osana rataa, verkoilla toki, mutta Leia meni ihan tosi hienosti. Se hakee kepit hyvin ja pääsee ne kovaa vauhtia pinkoen. Ensi vuodelle meillä on paljon treenattavaa, mutta ei se mitään kun treenikaveri on niin innokas ja iloinen - sen kanssa treenaaminen on hauskaa :)

Tuo koira on mitä parhain, molemmat ovat. Nauttikaa koirienne läsnäolosta ja pysähtykää välillä miettimään niitä pieniä onnistumisia ja iloja - niiden epäonnistumisten sijaan. Iloista ja rauhallista joulua kaikille! Toivottavasti ensi vuodesta tulee kaikkiaan hieno ja ikimuistettava, tehdään siitä sellainen. Kiitos vuodesta kaikille meidän treenikavereille ja muille koiratutuille, jotka jaksavat aina kannustaa eteenpäin ja joille voi jakaa kaikki huolet ja murheet mitä eivät koirattomat ihmiset yleensä ymmärrä ollenkaan.

2 kommenttia:

Kanerva kirjoitti...

Pakko myöntää että Leian positiivisuus ja energisyys on harvinaisen tarttuvaa laatua! :)

Hyvää joulua teillekin Laura ja onnea tulevalle vuodelle 2013!! :)

Laura kirjoitti...

Kiitos Kanerva :)