30.4.2009

Bichonit treenaa

Eilen oli siis jälleen agittauksen aika, joten illalla suuntasimme kirsumme kohti Konalaa.
Nelly tuli mukaan, sillä Heidi on edelleen Englannissa reissussa. Mulle on vaan ilo saada enemmän ohjaustreeniä ja onhan tuo Nelly niin ihana pakkaus että eihän tästä tilaisuusta pysty luistamaan :)

Tänään treenattiin keppejä ja yritettiin saada koirat hakemaan puomia itsenäisemmin. Tehtiin aluksi pientä rataa, missä kepit - käyrä putki - ja puomille. Puomin kontaktialueille laitettiin aitojen siivekkeet, helpottamaan harjoitusta. Nelly haki puomin tosi hyvin, ja sille riitti käskytys pidemmältä kun Leevillä. Molemmat oli taas ihan innoissaan, vauhdilla mentiin :-) Tässä harjoituksessa vaihdettiin vaan puomin päätä kumpaan putken jälkeen mennään, mutta muuten sama rata.

Toisessa harjoituksessa oli vain putki ja puomi. Tarkoitus oli saada koirat itse hakemaan putkea ja puomia, itse seistessä vaan näiden esteiden keskilinjalla. Putki oli siis laitettu käyräksi, "itsestä poispäin". Leevi ei meinannut tajuta tätä millään, sen mielestä se oli jotenkin epäloogista. Niinpä se tarjosi putken päällä kävelemistä ja sen yli hyppimistä.. Bichonimaistako? Jouduin tulemaan ohjaamaan sen putken suulle asti, kun ei onnistunut muuten. Puomin hakeminen sen sijaan onnistui hyvin. Tein sen kanssa muutaman kerran ilman puomia, eli pelkkä putki ja sen kun tajusi, niin namia. Nelly osasi hakea putken paremmin, se meni putken päähän (miten pitikin) muttei sitten ollutkaan ihan varma pitikö putkeen mennä sisälle ja oli vähän epävarma. Neiti meni sinne kuitenkin ja sen jälkeen löytyi vielä puomikin tosi näppärästi, vaikka ohjasinkin pidemmältä.

Molemmat koirat oli ihan väsyneitä treenien jälkeen, liikunnan lisäksi ne joutuivat myös miettimään omilla aivoillaan :)
--------
Tänään hain taas Nellyn meille, koska tarkoitus oli lähteä espooseen ekaan Rally-tokoon. Bussilla meneminen sinne olisi kuitenkin tullut 1,5 tuntia kestämään, enkä saanut selkoa bussilinjoista niin jätettiin väliin. Nelly kuitenkin ilahdutti meitä koko päivän :) Nelly oli mukana päivä ja iltalenkillä. Neiti sopeutuu aina meijän laumaan niin hyvin, se osaa tuon penskankin pitää ruodussa. Iltalenkillä treenasin kaikilla koirilla vähän tokoa. Leevi jätättää seuraamisissa aina, ja yritän nyt kevään mittaan saada siihen intoa ja tarmoa lisää. Otettiin pieniä seuraamispätkiä ja sitten namia sekä köyden retuuttamista. Ihme päivä, kun sain Leevin leikkimään! :) Sillä saatiin poikaan vauhtia. Leian kanssa ihan sivulletuloja, maahanmenoja ja pieniä seuraamisia treenailtiin. Jokainen koira veti sitten hiekkakentällä isomman sarjan hepulit treenien yhteydessä, se kertoo ainakin sen että kivaa oli ;)

Ei kommentteja: