13.3.2010

Rauniopäivä

Tänään jäsjestettiin Herttoniemen rauniokentällä nuorille suunnattu rauniokouluspäivä.
Kaikki koirakot olivat siis tässä lajissa aivan ensikertalaisia, joten ihan alkeita päästiin kokeilemaan ja kuuntelemaan luentoa raunioharrastuksesta.

Alkuun kokeiltiin koiran suhtautumista jyrkkiin ritiläportaisiin. Se olikin sitten neidille vähän turhan jännää, nappasin lopulta koiran kainaloon ja kannoin sen rappuset ylös. Ylhäällä ritiläpohja ei haitannut sen menoa lainkaan. Takaisin alas tullessa taas pelotti, ja kannoin sen. Harjoitusta vaan, eiköhän se totu.

Ensimmäinen harjoitus oli vaan ylipäätään kokeilla irtoaako koira vieraan ihmisen luokse, "maalimies" siis houkutteli koiran luokseen ja kun tuli - palkkaus. Leia lähti tietysti heti ihan innoissaan :)
Sen jälkeen harjoiteltiin maalimiehen etsintää erilaisista paikoista, kuten puun takaa, raunioissa sijaitsevasta laatikosta ja muista piilopaikoista. Leia lähti joka kerta tosi kivasti etsimään ja oli ihan innoissaan koko ajan :) Maalimiehen löytämisestä tuli tietenkin hirveästi kehuja ja nameja. Yllätyin siitä miten hyvin se irtosi luotani ja hirveän rohkeasti toimi muutenkin. Ihana oli nähdä miten kivaa sillä oli, häntä vaan vispasi kokoajan kun sanoen että koskas taas pääsee etsimään :)

Kiinnostuin kyllä lajista kovasti ja ensiviikolla todennäköisesti mennään pääsykokeisiin jospa päästäisiin raunoita aloittelemaan ihan kunnolla. Uskon että tästä voisi tulla meille hyväkin harrastus :)

Ei kommentteja: