1.9.2011

Syyskuu!


Tosiaan, syyskuu! Ja sen huomaa näistä pimeistä illoista ja jatkuvista sadekuuroista. Vaikka koirat tuokin sisällä hiekkaa kamalia määriä ja näyttävät muutenkin räjähtäneiltä jatkuvien sadelenkkien seurauksina, niin on oikeastaan aika positiivista että on syksy :) Eipähän ole kuuma, eikä vielä kylmäkään.


Leialla on kahden viikon tehokas tokopanostus meneillään. Neiti on nyt ilmottu kahteen alo-kokeeseen syyskuulle. Olen päättänyt että yritetään se koulutustunnus hakea alosta ja ensi vuonna jokatapauksessa avoon tuli sitä tai ei. Paikallamakuusta näen jo nyt painajaisia, en unohda sitä ketutusta sen epäonnistuneen kokeen jälkeen varmaan koskaan.


Eilen käytiin Amyn ja koirien kanssa treenaamassa tokoa. Leia teki paikkiksia (ja oli oikein hieno!), seuraamisia, noutoja ja luoksareita. Noutaminen on tuon mielestä vaan niin kivaa :) Samalla tavalla se kiihtyy luoksarista ja hypystä. Luoksetulot oli hienoja, eteentulo tiiviin ja liian tiiviin välillä mutta ei sitä mun mielestä voi törmäämiseksi kutsua. Oikein hyvillä mielin ollaan kokeisiin menossa, kunhan vaan paikkistreenit sujuisi samaan malliin mitä nyt.


Tänään oli Leian ohjatut agitreenit. Leevin kanssa oli tarkotus mennä ojangon mölleihin, mutta hyvä kun en sitä sitten mennyt ilmottamaan, olisi mennyt pahasti Leian treenien päälle.

Oli kyllä melkoisen hyppypainoitteinen treeni, tehtiin hyppyjä kahdeksikolla eri tavoilla ohjaamalla, ja hyppyneliöllä. Kahdeksikolla kokeiltiin takaaleikkauksen, persjätön ja valssin toimivuutta. Neliöllä välistävetoja ja kiertämisiä. Koira oli pätevä, mitä nyt sillä alkoi vauhti loppupuolella hidastumaan jatkuvan pyörimisen seurauksena.. Omassa ohjauksessa sen sijaan on parannettavaa. Kertakaikkisen vaikeaa tuntui olevan hahmottaa persjättöä hypyillä, ehkä siksi en koskaan käytä sitä.. Ja sorruin taas siihen "huiskimiseen" kädellä, ei ollut ensimmäinen kerta kun kuulen siitä :'D Ehkä vielä jonain päivänä opin ohjaamaan koiriani, ehkä :D Leevi katoaa radalla, koska se on niin pieni.. Leiaa taas pitäisi muistaa ohjata, koska se ei ole niin pieni.. Mutta ihan hyvin siis treenit kuitenkin meni kaikkinensa :) Kontakteja hinkattiin ja keppikujaa. Leian tuntuu olevan vaikea hakea keppejä väärältäpuolelta tosi tiukasta kulmasta lähetettynä. Pääsi kerran juoksemaan palkalle vaikka meni toisesta välistä sisään, mur. Loivemmista kulmista ei ollut ongelmaa.


Leevin kanssa ollaan nyt tosi huonosti päästy treeneihin osallistumaan, ja näin ollen koira ei ole edistynyt mihinkään suuntaan. Pitkän tauon jälkeen käytiin ohjatuissa reilu viikko sitten ja oli aikamoista sähellystä, erityisesti ohjaajan puolelta. Oli sitten kaikki hukassa ihan noin esteiden nimistä lähtien.. Jos jotain positiivista pitäisi löytää niin Leevi teki pitkähkön radan seassa keinua tosi hyvin, muisti pysähtyä kontaktille :) Pitää nyt ruveta Leevinkin kanssa käymään ojangossa treenailemassa ahkerammin, kun ohjattuihin pääseminen estyy niin usein töiden takia. Leeville on nyt möllejä tiedossa, ja Leialle samalla hyviä tilaisuuksia haistella kisatunnelmaa ja treenata paikkista häiriössä!

2 kommenttia:

Sanna, Siiri ja Iitu kirjoitti...

Tsemppiä teeneihin ja koularin metsästykseen. Toivotaan peukut pystyssä että paikallamakuu ynnä muu menevät hyvin.

Laura kirjoitti...

Kiitos Sanna! :)