16.5.2010

Viikonlopun mätsäilyt & möllitokot


(c) Kanerva

Leian kanssa lähdettiin Launtaina mätsäriin Koneenkentälle, Munkiniemeen. Mätsäriin meno oli vähän sellainen extemporepäätös, mutta mentiin kuitenkin kun koira piti muutenkin pestä perjantaiiltana. Keskustassa nähtiin Kanerva & Papu aussi ja mentiin yhtämatkaa ratikalla paikanpäälle. Ilma oli lämmin, mutta tuuli helpotti omaa ja koiran oloa sopivasti. Papu toimi kehässä hienosti ja tuli pienissä pennuissa PUN2!
Leian kehäkäytös oli myöskin erittäin hienoa, ja oli mukava saada kerrankin sellainen tuomari, joka tutki koiria kunnolla päästä varpaisiin. Leia tuli lopulta isojen PUN4, ja sai kehuja esiintymisestään, tuuheasta turkistaan ja rakenteestaan.
Olin neitoseen oikein tyytyväinen :)

Ja sitten möllitokoon, joka järkättiin Tiltun koirakoululla.. Tämä aamupäivä siis kului siellä ja varsin vauhdikas lähtö oli aamulla kun nukuin pommiin. Ehdittiin kuitenkin paikalle ennen paikallamakuun aloitusta, huh. Kiire oli ja lisäksi sain Heidiltä suruutisen koskien Nellyä juuri ennen aloittamista. Tunnelmat olivat vähän sekaiset enkä ehtinyt paikallamakuuta valmistelemaan mitenkään. Aurinko paistoi asfalttikentälle polttavan kuumasti ja Leiasta oletettavasti tuli ihan flegmaattinen. Se ei kestä treeniä helteellä, kaipa se on uskottava..Ja voihan se olla että oma mielialakin vaikutti koiraan, tuntui siltä että yhdellä möllitokolla ei ole mitään väliä.

Tässä kuitenkin pisteet meidän säälittävästä tokoiluyrityksestä;

Luoksepäästävyys 10, ainut liike mihin olin tyytyväinen
Paikallamakuu 6, se NOUSI, arvatkaapa ärsyttikö..
Seuraaminen hihnassa 9, koira kulki siinä puolen metrin säteellä tylsistyneenä, käännöksistä en edes kommentoi, järkyttävän näköistä
Liikkeestä maahanmeno 9,5, meni vasta tokalla käskyllä
Luoksetulo 9,5, ilmeisesti vähän tömähti jalkoihini eteentulossa, mutta hyvä kuitenkin
Liikkeestä seisominen 10, koira jäi hyvin mutta seuratessa jätätti paljon
Estehyppy 9,5, oli ihan hyvä, jäi melkoisen vinoon esteen taakse ja otti pari askelta sivuun mun tullessa sen viereen¨
Kokonaisvaikutus 9, kuulemma hyvän näköistä yhteistyötä. Itse olen melkoisen eri mieltä tämän päiväisestä suorituksesta.

141,5/160 p. sij. 4/8

Junaasemalla toistin ne liikkeet missä virheitä tuli ja teki hyvin, tosin se yritti uudelleen ettei mene maahan liikkeestä. Komensin virheestä ja tein uudelleen, ja sen jälkeen alkoi sujumaan hienosti. Parin minuutin paikallamakuukin tehtiin ja oli oikein hyvä. Mutta yksiinkään mölleihin ei enää mennä epävarmalla paikallamakuulla. Täytyy muutenkin alkaa miettimään mitä sen kanssa tehdään, haluan siitä 100% varman liikkeen. Siihen tavoitteeseen taitaa olla melkoisen pitkä matka ;) Jospa tässä kesän aikana saisi sen treenattua kuntoon..

2 kommenttia:

karoliina kirjoitti...

vitsi hyvät pisteet taas, munkin mielestä, vaikka ei sun mielestä :--)

Laura kirjoitti...

Pisteet ehkä, paikallamakuuta lukuunottamatta.. Mutta ne koira oli mallia perässä vedettävä, kun normaalisti on potenssiin sata tuohon verrattuna.. Mutta tosiaan olosuhteet ei parhaat mahdolliset, enkä itsekkään tainnut olla kovin skarppina.