7.12.2011

Messukeskuksen hälinää ja lunta

Noniin, kotona ollaan :) Viime viikonloppu vietettiin Messukeskuksen hälinässä Leian kanssa. Molempina päivinä siellä vierähtikin melkein koko päivä. Leia esiintyi rotukehissä, ja muuten tuli pörräiltyä pitkin messuhallia ihmettelemässä vähän sitä sun tätä ja myyntikojuja tuli katseltua ja osteltua vuoden viimeiset koiramaiset ostokset. Leialle tuli hommattua kasa tunnarikapuloita ja "näätäriepu" treenilelukokoelmaan. Leeville vietiin tuliaisina oma pomppa-takki ja sian korvia pinollinen.

Lauantaina ei vaihteeksi junaliikenne ollut meille suosiollinen, joten aamulla täristiin niin bussi kun juna-asemallakin.. Junamatkat oli ihan kamalia koiran (ja takasin päin tullessa kahden) kanssa, kun juna oli ihan täysi ja pieni portugeesi meinasi jäädä sen ihmisjoukkion tallomaksi.. Lopulta Leia matkusti sylissä seisomapaikalla, joka aiheutti hilpeyttä ja kummastusta kanssamatkustajissa. Perille kuitenkin päästiin ehjänä, ja vieläpä ihan ajoissa kaikesta huolimatta.

Portugeesit arvosteli Juha Palosaari, tässä Leian arvostelu:
"Mittasuhteiltaan ok. Hyvä pään malli, muuten kauttaaltaan melko kevyt. Rungon tulisi olla kauttaaltaan tilavampi ja syvempi. Hyvä häntä ja takakulmaukset. Liike kaipaisi lisää voimaa. Seistessä miellyttävät ääriviivat." AVO EH

Leia tosiaan liikkui vähän tahmeasti lauantaina, ehkä alkoi koirakin jo olla päivällä vähän kyllästynyt messarin hälinään eikä virtaa ollut ylimääräisiä.

Sunnuntaina sitten uusiksi. Tällä kertaa päästiin autolla ja oltiin kehällä juuri samalla hetkellä kun rotukehä alkoi. Melkein lennosta siis kehään. Porvesit tuomaroi Jose Haro Haro Espanjasta. Tässä Leian arvostelu suomennettuna:
"Hyvä tyyppi. Kaunis ylälinja. Hyvä ____? Kaunis turkin kunto ja hyvät liikkeet." ERI AVK3

Molempien päivien tulokseen olen tyytyväinen, erityisesti tuo sunnuntain eri lämmitti kovasti mieltä. EH tuli selkeästi tuosta tavanomaisesta syystä - liian kevyt. Leiallahan on samaiselta tuomarilta myös serti ja rop-voitto, mutta se olikin nuorten luokassa se. Sunnuntaina Leia myös liikkui selkeästi paremmin. Seuraavaksi suunnataan turun näytelmiin tammikuussa.

Sunnuntaina hengailtiin vielä messukeskuksessa Karoliinan kanssa ja vasta lähempänä iltaa suunnattiin juna-asemalla, josta matka jatkui kohti lempäälää. Myös Leevi tuli mukaan.

Siskon perheen luokse siis suunnattiin, ja nautittiin talvesta muutama päivä. Lenkkeiltiin pelloilla koirien kanssa ja sen sellaista. Leia villiintyi lumesta ja nautti siitä täysin rinnoin. Sukelteli hangissa ja veti kunnon hepuleita. Leevikin sai olla vapaana ja pysyi hyvin kuulolla ja pinkoi muun lauman perässä :)



























Ei kommentteja: