26.4.2012

Koiranpäiviä

c) Heidi (2009?)
Eilen vietettiin valtakunnallista koiran päivää. Itselleni on jo tavaksi muodostunut lähteä kyseisenä päivänä tuomarinkartanoon, missä järjestetään aina koiramaista ohjelmaa kyseisenä päivänä. Kuten viime vuonnakin, oltiin kaverikoirien ständillä Leian kanssa. Mukava ilta oli, ja saatiin samalla hyvä lenkki tehtyä.

Tänään käytiin Ojangossa epiksissä. Leeville otin kaksi starttia mölliradalta, Leiaa sai haistella kisatunnelmaa muuten vain. Leevillä on ollut tosi pitkä treenitauko nyt, joka tosin loppuu nyt koska ojankoon pääsee taas hyvin omatoimitreenaamaan.

Möllirata oli hypäri, pelkkiä hyppyjä ja putkia siis :) Rata itsessään oli vauhdikas, ja siinä sai kyllä itsekkin juosta ja mölliradaksi siinä oli muutama hankalampi kohta. Ekalle radalle tuli kauhea kiire kun yllättäen edellinen koira ei päässytkään lähtöä pidemmälle, ja kiireesti nappasin koiran suoraan radalle. Niinpä tuo sitten varastikin lähdössä ja jouduin sen palauttamaan, eli hyppäsi ekan esteen kahteen kertaan.
Toisella startilla tehtiin nollarata, aika oli jotain -18 sek. eli hyvin tuo herra pinkoi eteenpäin. Jotenkin muistelin sen olevan hitaampi ja niinpä olin itse jatkuvasti myöhässä omassa ohjauksessani. Pelasin vähän varman päälle, ehkä oltaisiin päästy vielä parempaankin aikaan kun olisin antanut paremmin sen irrota lopussa edelleni. Takaaleikkaukset toimi kyllä hyvin mm. putkilla. Ne oli joskus Leeville vaikeita. Olipa kiva päästä pitkästä aikaa vähän "kisatunnelmaan", mölliradalla on niin rento tunnelma :)

Leialla olis ollut kova palo radalle. Neiti meinasi taas ruveta huutamaan kentän laidalla kun itse olin rataan tutustumassa. Leevillä meni siihen hermo ja se piti kyllä huolen että portugeesi pysyy hiljaisena. Hiljaa istuivat molemmat kun palasin. Täytysköhän pitää Leeviä useimminkin komentamassa Leiaa, vois toimia ;)
Katseltiin medit ja maksitkin, Leia makaili rennosti jaloissa todettuaan että tänään ei treenata agia ollenkaan.

Oltiin ekaa kertaa tänä keväänä pyörällä liikkeellä Ojankoon. Ihmiset ilmeisesti ajattelee mun olevan lopullisesti seonnut, mitä nyt noista ilmeistä voi jotain päätellä. Ja sitten lopuissa mun hieno pyörä+koirat-viritelmä aiheuttaa hilpeyttä. Mutta varma voi olla että huomaamattomaksi et jää kun korissasi nököttää tyytyväinen pieni valkoinen, ja vieressä juoksee onnellinen musta karvaeläin. Leialle tulee aina hyvä lenkki treenikentälle, kun mennään ensin 2,5 km. pyörällä - sitten metrolla 10min. hissimatkoineen- ja 3,5 km pyöräilyä kentälle. Ja sitten treenien jälkeen sama takaisin. Hyvin tuo jaksaa juosta, ja virtaa on kentällä silti vaikka kuinka :)

Kotipihassa vielä muutamia paikkiksen alkeistreenejä naksuttimella. Nyt vielä ruuat koirille ja unten maille...

Ei kommentteja: