31.12.2012

Tavoitettuja ja tavoittelemattomia asioita


 
  
Viimeisiä viedään, yksi päivä vuotta 2012 enää jäljellä. Ja koska maailmanloppu ei tullutkaan ja uusi kalenteri on jo kovaa vauhtia täyttymässä, on seuraavalle vuodelle kasapäin suunnitelmia.

(Leevin tavoitteena 2012..virallisten agikisojen korkkaaminen, möllejä paljon, ryhmäpaikka..silmätarkki..mejätreenit..vetskukehät.)

Leevin vuosi sisälsi keväällä paljon möllikisoja agilityn saralla ja nollia tuli sen verran tiiviisti että päätin uskaltautua virallisillekin radoille loppukesästä.
Startteja tuli ainakin kymmenkunta, niistä kaksi nollaa, muutama hylly ja loput vitosia/kymppejä.
Ryhmäpaikkaa en sitten tullut hakeneeksi, vaan ollaan treenattu itsekseen ja tarvittaessa Leevi on paikkaillut Leiaa ohjatuissa treeneissä ja toiminut varakoirana muillekin.
Hyvässä kunnossa se on pysynyt, ja nyt on otettu ohjelmistoon myös säännölliset fyssarikäynnit muun lihashuollon tueksi.
Mejämetsällä käytiin tänä vuonna vähän useammin ja koira nautti siitä yhtä kovasti kun aina ennenkin. Terveyspuolelta Leevi myös silmäpeilattiin ja puhtaat paperit sieltä saikin mukaansa.

 
(Leian tavoitteena 2012..Toko: AVO1, agi:mölleihin,varmat kepit + keinu, FI MVA, lonkkakuvaus/silmötarkki, Luonnetesti)
 
Leian yksi tavoite oli saavuttaa valionarvo suomesta, ja se saavutettiin lopulta Turun KV-näyttelyssä lokakuussa. Se tiesi kymmenen näyttelyreissua, 7x ERI, 2xEH ja 1xH.
 
Tokossa kisattiin kaksi kisaa, molemmista AVO3 epäonnistuneiden paikkisten seurauksena. Leia kuitenkin sai kisakokemusta ja toimi treeneissä hyvin. Koko kevät ja kesä treenattiin myös ohjatussa avo-ryhmässä ja saatiin tehtyä enemmän koemaisia treenejä. Voittajan liikkeitä treenattiin etenevissä määrin.
 
Agilityssä korkattiin möllit syksyllä, harmittavasti hyllyllä koska Leia jostain syystä oli päättänyt että tänään ei mennä pussiin, ei sitten mitenkään. Muuten Leia on mennyt kivasti eteenpäin ja ollaan treenattu aktiivisesti pitkin vuotta, sekä itse että ohjatusti. Keinu on kunnossa, ja kepit pientä hiomista vailla vielä, vaikka ne hyvällä mallilla onkin..
 
Terveyspuolelta Leia sairasti kesällä kennelyskän mikä toi mukanaan monen  viikon tauon kaikesta treenaamisesta. Muuten neiti on pysynyt terveenä ja hyvässä kunnossa. Loppuvuodesta kuvattiin Leian lonkat uudestaan ja keväällä tarkastettiin silmät.
Luonnetestiin pääseminen tarkoitti lukuisia kyselyitä sähköpostitse ja puhelimitse, mutta lopulta onnistuttiin. Leian testi oli kovasti Leian näköinen, oli erittäin mielenkiintoista kuulla etten ole tuota koiraa ihan väärin tulkinnut vaan se oli pitkälti sellainen kun ajattelinkin myös tuomareidenkin mielestä.
 
Mejää treenattiin myös kevät-syyskausi, kesällä koiruus sai uida sydämmensä kyllyydestä ja koirakavereiden kanssa käytiin riekkumassa säännöllisesti. Laumassa on seikkaillut pitkin vuotta jos jonkinlaista nelijalkaista "vierailevaa tähteä" lomailemassa.
 







 
Entäs sitten vuosi 2013?
 
Leevi
 
- Hyvä fyysinen kunto ja terveys etusijalla, säännölliset fyssarikäynnit edelleen tukemassa lihashuoltoa.
- Viimeinen nolla ykkösistä ja kakkosissa kisaamista
- Veteraanikehässä pyörähtäminen, ainakin kerran
- Mejän säännöllinen treenaaminen keväästä syksyyn
 
Leia
- Tokossa vihdoinkin se AVO1, ja VOI-liikkeet koevalmiiksi. Mahdollisimman moniin epiksiin palkkailemaan paikallamakuusta ja koemaisia treenejä.
- Agissa starttaaminen ykkösissä, ja ensimmäinen nollatulos!

Ensi vuodelle on paljon suunnitelmia, kaikkea en viitsi blogiin vielä raapustaakkaan. Tavoitteet kuitenkin sellaiset mitkä pitäisi olla helposti saavutettavissa, kaikki muut toteutuneet suunnitelmat on vaan ekstraa sitten.
 Palataan ensi vuonna taas blogin äärelle, rauhallista uuden vuoden aattoa kaikille :)

Ei kommentteja: