15.12.2010

Agiliitoa, vetohommia ja tokoilua



Leevin kanssa taas agiliideltiin maanantaina ja oli oikein kivat treenit. Radalla päänvaivaa pikkupiisonille tuotti irtoaminen, kun itse lähetin koiran puomin alla olevalle putkelle ja sen tuli putken jälkeen hypätä este niin että itse olin puomin toisella puolella (olikohantarpeeksisekavaa :D). Namialusta toikin harjoituksesta sille paljon helpompaa, ja lähtipä se jokusen kerran sinne suoraan lähdöstäkin.. Jaa miten niin ahne..? Herralla oli taas radalla ihanan paljon virtaa, ja sillä oli vaan niin kertakaikkisen hauskaa :D Takaaleikkauksista se ei hämääntynyt lainkaan ja oli oikein pätevä piisoni.

Eilen treenattiin seuraamista sisällä. Oikein kivasti se nököttää perusasennossa, jota siis ollaan opetaltu uudestaan, tavoitteena että piski ei istuisi kilometrin päässä.. Ja aika tiivis se onkin, kunnes aletaan ottaa askelia enemmän kun yksi.
Eihän tuo piski käytä takaosaansa lainkaan, ja se on täysin vino seuraamisessa.
Niinpä vaihtui seuraa treenit takaosankäyttötreeniin. Leevi harjoitteli peruuttamista paksun kirjan päälle, jonka jälkeen vaihdettiin vähän korkeampaan alustaan. Tänään herra opetteli kiertämään etujaloilla takaosansa ympäri tassut korokkeella. Naksuttamalla sillä oli taas niin huippukivaa ;)

Leian kanssa ollaan taas viimeviikkoina käyty juoksemassa tuolla lumisilla poluilla. Viime syksyn crossailulenkit jäi siihen ettei tuo piski tajunnut vetämisen ideaa, sitten millään. Ravaili vain mun sivulla ja yritti ottaa kontaktia. Sitten kun se vetäsi -> kehuin ja koira oppi pari kertaa lenkin aikana kiskasemaan melkein ilmat pihalle äkillisillä nykäsyillään. Onneksi on hyvä joustohihna..
Mutta nyt se vetää, tasaisesti ja hyvin melkein koko lenkin! :) Se sai vaan yhtäkkiä jonkun ahaa-elämyksen, ja vetää niin hyvin. Ja aika kovaa se vetää, ollaakseen noinkin pieni. Vielä olis tänä talvena tarkoitus uskaltautua hiihtämään tuon kanssa. Itse oon hiihtänyt viimeksi ala-asteella, enkä silloinkaan mitenkään loistanut siinä lajissa.. Koiran kanssa se voisi olla ihan hauskaakin, tai Leialla ainakin.. Täytyy ehkä harkita vielä sitäkin.. ;)

Leiankin kanssa on vähän temppuja naksuteltu. Se vaan toimii niin nopeasti että meinaan välillä opettaa sille vääriä asioita.. Ollaan kuitenkin onnistuttu naksuttelemaan 2onn/2off kontakteja paremmaksi, tehty peruutuksia, takaosanhallintatreenejä jne..

Ylin kuva on varsin ainutkertainen, ensimmäinen leikkikuva näistä yhdessä! Ja siinäkin purukalustot niin hienosti ammollaan.. :)

2 kommenttia:

Sanna ja Siiri kirjoitti...

Kivoja kuvia olet ottanut Messarista. Voinko kopsata Siirin kuvia omaan blogiini?

Laura kirjoitti...

Sanna/ Tottakai saat ottaa Siirin kuvia käyttöösi :)