18.1.2011

Pätevä pieni piisoni


Leeviherran kanssa on vuosikausia taisteltu erinäisten motivaatioongelmien kanssa. Tokoa sen kanssa treenattiin vuosia, mutta nyt on nämä pari vuotta keskitytty vaan jäljestykseen ja agilityyn. Näistä molemmat lajit ovat sellaisia mihin tuo eläin on kuin luotu, eikä sitä ole koskaan tarvinnut innostaa niihin sen kummemmin. Mutta toko alkoi monen vuoden tahkoamisen jälkeen sujua ajoittain tosi upeasti, ja sitten se alkoi taas tuottaa harmaita hiuksia.. Ja unohdettiin koko laji joksikin aikaa.

Mutta nyt, kun Leevi elelee kahdeksatta ikävuottaan, tuntuu että sillä on intoa ja tarmoa ihan kaikkeen mitä sen kanssa ikinä keksiikään. Agilityyn tulee kokoajan lisää vauhtia ja tokokin on sen mielestä ihan huippukivaa. Siinä missä ennen yritin kaikkeni saada sen innostumaan edes hetkeksi, niin nyt tarvitsee vaan jarrutella herran touhotusta. Temppuja ollaan opeteltu viimeaikoina taas paljon lisää, ja tuntuu että se oppii hetkessä kaikki uudet jutut. Arjessakin se on oikeastaan tosi mukava koira. Se myös yllättää minut positiivisesti nykyään kovin usein. Se leikkii välillä leluilla kotona, innostuu nopeasti saalisleikkeihin treenatessa, ei vihaa uimista ja on jotenkin paljon iloisempikin kun aiemmin.

Sain Piattalta Sirjan ottamia kuvia viime viikon treeneistä. Leevi rakastaa tuota noutokapulaa! Kun käskyn kuulee niin kapulalle juostaan täysiä, ja tuodaan se täyttä vauhtia myös takaisin. Intoa on ehkä tässäkin hitusen enemmän kun keskittymistä.. :D Mutta Leevin kanssa ei olekkaan tavotteena mikään viimeisen päälle hiottu tokosuoritus vaan motivaation vahvistaminen ja ylläpito ensisijaisesti.
Tänään harjoiteltiin myös kaukopalkkan käyttämistä. Lähinnä ihan pieniä harjoituksia, missä se piti pyynnöstä kontaktia ja sai tykittää täysillä namilautaselle. Piisoni oli ihan innoissaan taas :)

Eilen agitettiin Konalassa tuttuun tapaan. Leevillä oli hieman virtaa taas ensimmäisillä radoilla, se mm. juoksi rengasta päin, pari kertaa meinasi juosta seinään päin putkelle mennessä ja sen sellaista. Lopuksi alkoi herralla löytymään korvatkin, ja saatiin tehtyä ihan kohtuullisen sujuvia ratoja ;)

Alla pari kuvaa Leian tokoiluista. Leia on tällähetkellä treenitauolla kaikesta.. Tehdään vaan superhelppoja ja lyhyitä treenejä, joissa koiran vire ei ehdi laskea yhtään. Ja odotellaan tietysti vähän vähemmän liukkaita kelejä, että päästäisiin canicrossailemaan.. :)



Ei kommentteja: