9.4.2011

Aurinko tekee pienen koiran onnelliseksi

Ja ihmisen.. :) Koko viikkoon ei olla treenailtu juuri mitään järkevää, ei edes lenkkeilty kunnolla.. Korttelinympäryslenkkejä (alle 2 tunnin lenkkejä hihnassa..) vaan sateessa, eikä vaan ole ollut mitään motivaatiota koirasteluun. Viikko sitten tokoilltiin Piattan ja porvesien kanssa ja Leia oli ihan possu. Hermostuin siihen ja se paineistui siitä, vaikka yritin olla näyttämättä sitä. Joo, ei pitäisi treenata silloin kun ei näytä sujuvan. Söi vähän motiivaatiota koko lajiin. Mietin että voiskin tossa kesällä pitää jonkun ihan reilun mittaisen tauon tokosta, ja keskittyä vaikka enemmän jälkeen, mejään ja agiin. Mutta tänään oli ihan mielettömän ihana auringon paiste ja se pisti ihan väkisinkin tosi hyvälle mielelle koko päiväksi :) Töiden jälkeen lähdettiinkin reippaalle lenkille ja tokoiltiinkin vähän, ja otin muutamia kuvia. Leia tykkää kyttäillä meidän rapun "sillalta" alas. Sillä tosiaankin on ihan järkyttävässä kunnossa tuo kuono, joulukuussa kai trimmattu ja muistuttaa enemmän snautseria kun vesiäistä. Onneksi uudet ohennussakset saapuu alkuviikosta, niin ei tarvitse tämän näköisenä lähteä Leiaa esittelemään Sipoon näyttelyyn, joka muuten on viikon päästä :D Kiva päästä näyttelyyn muutenkin pitkästä aikaa, ollaan viimeksi pyörähdetty kehässä yli puoli vuotta sitten.



Leevin kanssa jouduttiin maanantain ageilut jättämään väliin. Mulla oli tiukka aikataulu ehtiä treeneihin ja eikö akvaarion lampun pitänyt pimahtaa juuri silloin. Ei voinut muuta kun suunnata eläinkauppaan visiitille ja pitää koiralla vapaapäivä. ja toinen..


Mutta koko viikko ollaan naksuteltu erilaisia juttuja, erityisesti nyt takaosan käyttöä. Leevi nostaa nyt takaosansa n.30 cm paksun kirjapinon päälle ja tarkotus olisi että se oppisi ehkä jonain päivänä seisomaan etutassujen varassa tukea vasten.. Se on pätevä!


Ja niin mainio koira muutenkin.. Oikeestaan sen kanssa on tosi kiva treenata! Leevi on vähän yksinkertainen, ihanan yksinkertainen, ja se todellakin tokossa keskittyy nykyään juuri siihen mitä ollaan tekemässä. Leia välillä tuppaa ajattelemaan liian monimutkaisesti... Leevi teki tänään ihan tosi hienoa seuraamista :-) Ja maahanmenoja. Naksuttamalla ollaan uusi maahanmentyyli treenattu kuntoon, mutta vahingossa oon opettanut sille että maahan on sama kun "laske mahasi etutassut edellä maahan ja taputa maata muutaman kerran tassullasi". Ei nän. Mutta se on niin hemmetin söpö kun se tokoilee ja juoksee kovaa korvat pystyssä ja häntä suorana taaksepäin luokse ja saa aina treenien jälkeen hillittömän hepulin 8D





Leian paikallamakuita ollaan treenitty, vaikkei muuta pienten naksutintemppujen ja kaverikoirailun lisäksi ollakkaan tällä viikolla tehty. Tänään oli kenttä ihan sula ja huomasi heti että koira oli paljon varmemman näköinen paikallamakuussa, kaipa tuo lämmin maa on hitusen kivempi kun loska, vaikkei se sitä mitenkään kammoksu myöskään. Tehtiin pari n. 2 min. makuita, molemmat hienoja.


Mutta tälle keväälle on toinenkin isompi projekti. Miten tuon saisi odottamaan _hiljaa_ kun Leevin kanssa tehdään jotakin. Se kiljuu ja huutaa ihanalla kimeällä äänellään, eikä mitenkään hiljaa. "Minäminäminä"-meinkinkiä. Nyt aloitan oikeasti treenaamaan tuota sen kanssa enemmän, ja paljon, ettei siitä tule agikentillä ongelmaa.

Leevi taas odotti tämän näköisenä vuoroaan. Oli pakko ottaa siitä kuva, tyyppi on niin hauskannäköinen kun se mököttää nenä pystyssä ja seisoo hievahtamatta sen ajan kun Leian kanssa treenataan. Eikä se sano mitään, tai edes katso sinnepäin :--)

2 kommenttia:

karoliina kirjoitti...

tui ihana leevi! huippu tuo nökötyskuva "mä tässä odottelen kun toiset treenaa..."
nemolla on myös tuo huuto-ongelma jos sidon sen tolppaan ja kuvaan vaikka kaverin treenejä että jee :D
saisinko leevin paikkamakuun nemolle.... mun pää räjähtää taas vaihteeks ton makuun kanssa =)
kai tulette sinne jäken mätsäriin?
mites sulla muuten pystyisitkö trimmata nemon ens viikolla? voi olla että tartteis trimmiä lahden näyttelyä varten ja ei taas oo saanut noita trimmaajia kiinni..... ja jos en nyt saa ketään kiinni ja jos kerkiät trimmata tietty voin maksaa nyt tällä kertaa sitten jotain :)

kauheaa tulipa pitkä kommentointi.

Laura kirjoitti...

Oon vähän niin ja näin sen jäken mätsärin kanssa, mutta eiköhän me tulla :) Mut jos sataa niin jätetään väliin ja mennään mielummin vaikka agittaamaan ;)
Niin ja sittenhän mulla on hyvä syy pitää vapaa viikonloppu :D

Voi kuule munkin pää posahtaa ennen sitä koetta..! :( Paikallamakuu..mikä kirosana :D

Jos et saa ketään muuta niin tietty mä trimmaan mieluusti, ainoa vaan etten itse oo koskaan näyttelyyn bichonia trimmannut, vaikka näyttelytrimmejä nyt teenkin. Toki yritän sitten trimmata sen mahdollisimman siistiksi, että se on edukseen kehässä, se voi vaan kestää sen pari tuntia taas ;) Mulle sopii vaikka se perjantai-ilta, me ollaan Leian kanssa kehässä perjantaina lahdessa aamupäivästä. Toki aiemminkin sopii mut sitten se täytyy pestä uudestaan ja vaatisi taas tasoitusta :P