24.7.2010

Kaksi tokopiskiä

Tänään oli vihdoin viileämpi ja pilvisempi päivä, mikä helpotus. Ihanaa, kun ei kokoajan tarvitse tuskastella tän kuumuuden kanssa! Piatta pyysi meitä päivällä tokoseuraksi, ja suostuttiin tietenkin :) Mentiin siis tohon kentälle treenailemaan ja kävästiinpä me tossa lähipuistossa koiriakin juoksuttamassa. Mukana menossa siis Leia, Leevi ja Nasta sekä pikkuinen Ninja joka maistelee nyt cityelämää jonkinaikaa Piattan luona.

Molemmat koirat oli oikein hienoja. Leia teki tosi kivoja ja innokkaita noutoja! Ja vauhdikkaita luoksareita. Ihan tarkotuksella tehtiin alkuun vähän vauhdikkaampaa treeniä, ja palkkasin loppuun köysilelulla. Tehtiin myös maahanmenoa liikkeestä, muttei seuraamisesta vaan "mennään" käskyllä juosten. Teki oikeen näppärästi ja nopeasti :) Seuraamisen käännöksiä tein ensin taas imuttamalla, kun kontakti alkoi rakoilla, mutta sen jälkeen ne alkoi olla skarpinpia ilman palkkaakin. Lopulta seuraamiset (etenkin suoraan) alkoi näyttää tosi kivoilta.
Mitä paikallamakuuseen tulee, niin tehtiin 2 minuutin makuu med Nori & Leia.
Paikallapysyminen on nykyään hyvin varmaa, mutta puolivälissä se vaihtoi lonkalle ja juuri ennen koiran luo palaamista se meinasi(!) nousta istumaan. Nosti siis kyynerpäitä hieman maasta, johon reagoin heti karjaisemalla sille tiukasti ja se meni heti takaisin alas. Sen jälkeen tein vielä minuutin makoilun, ja koira oli paljon skarpinpi. Heti kun sitä komentaa, se alkaa tehdä töitä paljon paremmin..

Herra Leevin kanssa otettiin noutoa 250 g kapulalla (yleensä 100g). Tässä asiassa ollaan ihan alkeissa ja pääasia on että noutaminen pysyy sille hauskana. Heitin vaan kapulan ja naksautin kun se haki sen suuhun ja toi sen mulle takaisin. Ja kuinka se nostikaan kierroksia! Kapulalle juoksi ihan täysiä ja murinoiden saattelemana toi sen ihan täydellä vauhdilla takaisin. Mitään oikeaoppista ¨luovutusta tai perusasennosta lähettämistä ei vielä olla tehty. Leevin kanssa takaperin ketjuttamalla saatiin aikaan tylsistynyt koira, mutta nyt se on yhtä innoissaan kun agikentällä!! Ennen kun kapula lentää niin koira haukkuu jo innoissaan, mitä ei koskaan ole tokoillessa tehnyt. Ihan mahtava otus!

Leevin kanssa tehtiin myös oikein pitkiä luoksareita, lelupalkalla. Ja aivan täysiä se tulikin ja riepotteli köysilelua ihan fiiliksissä! Seuraamista palauteltiin mieleen naksutellen muutaman askeleen seuruuta imuttaen. Takaosan käyttö on tosi alkeellista, mutta etutassut pysyy jo oikein hyvällä kohdalla. Uutta maahanmenotaktiikkaa treenittiin vetämällä namikädellä se maahan ja naksutellen oikeista suorituksista.
Mikä tärkeintä, se teki koko (melko lyhyen, tarkoituksella) treenin ajan ihan hirmuisella tarmolla! Se leikkii saalis- ja taisteluleikkiä, on tosi kivassa vireessä, menee lujaa ja sillä on käsittämättömän kivaa! Ehkä siitä vielä tokokoira tulisikin, jos nyt alettaisiin pikkuhiljaa treenaaman lisää mikäli vaan saadaan sama into ylläpidettyä. Sen kanssa täytyy vaan treenata luovasti, hirmu hyvin suunnitellusti että saadaan tää draivi pidettyä. On se vaan mahtipiski :)

Nyt sitten koiranpesuun, sen verran metsäläisiltä nuo molemmat näyttää.. Ja toinen pitäisi huomenna esittää kehässäkin..!

Ei kommentteja: