14.7.2010

Kehäharjoituksia & märkiä koiria



Huhhuh, helteet jatkuu ja jatkuu eikä loppua näy.. Mutta ei kai saisi valittaa. Ennen kun huomataankaan niin on kylmä talvi, ja sitten valitetaan kun on kylmä..
Pitäisi nauttia tästä kesästä ja kuumuudesta, mutta alkaa´olla aika tukalat oltavat koirillekkin. Illalla onneksi on vähän viileempää ja ainahan nuo otukset voi pistää uimaan.

Eilen käytiin pitkästä aikaa petsiepoppoolla näyttelytreeneissä Finlanditalon kentällä. Ajattelin pelkästään Leian kanssa lähteä, mutten tuota piisonia viitsinyt kotiinkaan jättää joten otin senkin sitten mukaan :)
Treenailtiin vähän seisoskelua ja juoksemista, niin ryhmässä kun yksinkin. Leian kanssa lähinnä. Muutkin halusi kokeilla myöhemmin Leevin ja Leian esittämistä. Leia meni aika kivasti vieraidenkin ihmisten kanssa, Leevi enemmän oli mun perään mutta kyllä sekin hienosti meni ainakin ajoittain. Todella hyvä jos oppisivat muidenkin kanssa esiintymään, joten tälläinen treeni teki niille oikein hyvää!
Lopuksi käytiin uittamassa koiria merenrannassa, ihan finlandiatalon kupeessa.
Leia toki ui innoissaan tavalliseen tapaansa, mutta mitä teki Leevi.. Se lähti yhtäkkiä uimaan mun perään (kahlailin siis itsekkin), ensimmäistä kertaa elämässään se ui ja vieläpä vapaaehtoisesti. Eikä se jäänyt siihen yhteen kertaan, se ui vielä lisää :) Olin niin tyytyväinen tuohon koiraan. Jos tuo on mahdollista, niin mikä tahansa on!
Uinnin jälkeen yritettiin jotain yhteisposeerauskuvaa ottaa 11 koirasta. Tuskin tarvitsee edes mainita että helppoa se ei ollut.. Ja juuri kun kaikki koirat tönöttää kivasti vierekkäin, niin mitä tekee Leevi? Syttyy heti vieressä istuvan uroksen tappeluhaasteeseen ja nuo kaksi on silmänräpäyksessä kiinno toisissaan. Suht' nopeasti saatiin piskit kuitenkin irti ja Leevillä muistona vaan pieni naarmu silmän päällä. Sellaista, täytyykin muistaa jatkossa olla varovaisempi. Leia väistyy tuollaisissa tilanteissa, Leevi taas on oppinut että itsepuolustus on sallittua ja on vähän turhankin kiihkeä. Siihen osana kasvatus ja huonot kokemukset vastaavissa tilanteissa.
Mutta kivaa oli jokatapauksessa, kiitos siitä kaikille :) Ensi viikolla toivonmukaan uudet treenit.

Leia on saanut uida viimeaikoina riittävästi, tälläkin viikolla ollaan käyty Rajasaaressa taasen ja tuo koira on todella syttynyt uimiseen. Alkukesästäkin se ui, mutta paljon vähemmän. Nyt se oli vedessä tuntitolkulla, ja siitä näkee miten se nauttii. Neiti kuskaili mulle jotain vesikasvejakin sieltä merestä :) Tälläkin viikolla olisi tarkoitus viedä se sinne uimaan ainakin kerran. Kuvia Rajasaaresta on varmasti enemmän kun laki sallii, mutten viitsi uuvuttaa blogin lukijoita pelkästään "uiva Leia" kuvilla :D

Ei kommentteja: