14.8.2010

Möllitokoillen

Tänään suunnattiin Leian kanssa möllitokoon Oulunkylään. Lähtiessä salamoi ja sateli sen verran että mietin vielä kotona että jaksetaanko lähteä ollenkaan. Lähdettiin kuitenkin, mutta viime tipassa lähteminen johti 5 minuutin myöhästymiseen. Onneksi ei oltu vielä ehditty aloittaa ja oltiinkin vasta toisessa paikallamakuuryhmässä.
Sade loppui kivasti ennen möllien alkamista.

Tässä Leian suoritus tänään, luokkana mölliluokka, jossa koiran palkkaaminen oli salittua liikkeiden välillä.

Luoksepäästävyys: 10, Hienosti pysyi ja antoi tuomarin käsitellä.

Paikalla makaaminen: 8, Tuomari kyllä sanoi antavansa ysin, mutta arvostelulappuun oli kasi kuitenkin kirjattu. Leia pysyi hienosti, mihin olen supertyytyväinen! Mutta pistemenetys piippailusta, se oli epävarman näköinen. 2 minuuttia tuntui ikuisuudelta, kun jännitin mahtaako se pysyä.

Seuraaminen kytkettynä: 8, Tässä ihan itse mokailin kun jäin katsomaan koiraa ja tein huonoja käännöksiä. Taisin vähän vinoonkin kävellä välillä..
Seuraaminen vapaana: 9, Paransin itse omaa liikkumistani ja tein täykkärit oikealle. Vasemmalle ollaan niitä aina tehty, mutta oikealle sujui tälläkertaa paremmin.. Koira seurasi ihan hyvin, vähän innokkuutta olisin itse kaipaillut ja tiiviyttä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9,5, Hyvin jäi, mutta olis saanut mennä ripeämmin.
Seisominen seuraamisen yhteydessä: 8, Otti pari askelta käskyn jälkeen, muuten hyvä.

Luoksetulo: 9, Tuomari sanoi tässäkin antavansa 9,5 mutta puoli pistettä sinne tai tänne.. Koira tuli kun raketti, unohti vaan käyttää jarrua joten törmäsi mun jalkoihin tullessaan eteen. Iloisuutta ja vauhtia ei ainakaan puuttunut :-D

Estehyppy: 10, Hienosti :)

Kokonaisvaikutus: 10

178 p. 1.tulos, 4.sija

Luoksetulon jälkeen koiran motivaatio kasvoi silmissä, se sai hirmu hyvän vireen päälle ja teki töitä innokkaammin. Palkailin koiraa liikkeiden väleillä pikaisesti namilla, mutta uskon että se olisi koko suorituksen jaksanut vetää putkeen jos olisi vaikka yhden luoksarin tehnyt ennen kehään menoa. Täytynee kokeilla :)
Leian kaikki virheet oli sellaisia, mitä en koskaan ole nähnyt sillä treeneissä. Se ei yleensä koskaan tee virheitä jäävissä, piippaile paikallamakuussa tai törmää muhun luoksetulossa. Paikallamakuussa se näköjään pysyy vaikka olisikin epävarma. Hyvä niin, nyt vaan treenailemaan sitä rauhallisemmaksi. Tai ehkä se vaan meni epävarmaksi, kun mä jännitin että mahtaako se nyt tälläisessäkin tilanteessa pysyä.. Mutta hieno tyttö se oli, pistemenetyksistä saan syyttää jälleen puhtaasti itseäni ;)

Hurjasti onnea Nemolle, joka vetäisi möllitokosta voiton kotiin! Oli kiva nähdä Karoliinaa ja Nemoa, toivottavasti nähdään taas tässä syksyllä tulevissakin möllikoitoksissa! Muitakin tuttuja bongailtiin, kiitos seurasta kaikille :)

1 kommentti:

Piatta + Nori ja Nasta kirjoitti...

Onnea vielä hienosta suorituksesta! :-)