12.8.2010

Vielä on kesää jäljellä..



Kaikkiaan koko kesä on mennyt ihan hirmuista vauhtia. Viimepäivinä on iltalenkit koirien kanssa heitetty katulamppujen valaistuksessa ja ilmat olleet jo siedettävän lämpimiä, ei enää polttavan kuumia mikä sopii meille hyvin. Tosin huokaista ei saa vielä, viikonlopuksi ilmeisesti luvattu taas hellettä. Koko kesä on mennyt töitä tehdessä ja vapaa-aika tietenkin pyhitetty sitten koiralliseen ohjelmaan ja nukkumiseen. Tämä viikko on tavallaan lomaa, mitä nyt muutaman työpäivän otin tällekkin viikolle kun tarjottiin. Maanantaina alkaakin sitten koulu ja sen tuoma säännöllisempi viikkorytmi.

Tuleva syksy tulee varmasti olemaan kiireinen ja varsin rankkakin, mutta koirailun suhteen on tarkoitus myös aktivoitua. Toko, agi, mejä ja pk-jälki taitanee olla treenauksen alla ja jätetään vielä mietintään ne rauniot ja muut peko-hommat. Leian kanssa olis tarkoitus myös siihen kaverikoiratoimintaan päästä mukaan, kun ikääkin on kohta tarpeeksi.

Leian kanssa ollaan treenailtu tokoa joka päivä jotakin - tyylillä. Tälläviikolla tietenkin korostetaan paikallamakoilua ja toivotaan että se onnistuu mölleissäkin yhtä hyvin. Mitään takapakkia ei keuhesti kaipailla, ja onnistuneita suorituksia ollaan saatu kivasti alle.
Eilen tokoiltiin kahden portugeesin voimin, ja häiriönä myös yksi kipale ausseja ja yksi ihastuttava jellonalapsi. Tehtiin paikallamakuun lisäksi vaihtelevia maahanmenoharjotuksia, seisomisia, seuraamisia, luoksareita, kaukoja ja noutoa. Sopivasti kaikkea. Kaukoja ei olla tehty aikoihin, mutta jostain syystä tuo koira teki oikeen näppärät vaihdot ja lyhennetyillä käskysanoilla mitä en ole sille edes opettanut. Istu-maahan vaihtoja siis treenittiin ja takaosa pysyi kivasti paikallaan, mikä tuotti keväällä päänvaivaa. Noudot oli pääosin hyviä, ja luoksarit myös. Se mitä meidän loppuvuoden tavoitteisiin tokon saralla kuuluu onkin sitten hyvän seuraamisen kokoaminen. Vire ei pysy tarpeeksi hyvänä, vaikka teknisesti tekeekin ihan hyvin ja näin. Rasiapalkalla ollaan nyt tehty ja siten saatu varsin innokkaita seuruupätkiä.

Leevillä alkoi myöa ohjatut agiliidot tiistaina, eli paluu tuttuun treeniporukkaa, paikkaan ja aikaan. Kivaa oli pitkästä aikaa mennä rataa, ja kivasti tuo pikkuotus toimikin. Mitä nyt itse sähläsin ohjauksellani vaikka mitä, mutta mitäs pienistä kunhan kivaa on 8)

Leevi on päässyt viimepäivinä pyöräkorissa matkustelemaan taas, ja voi kuinka se on ylpeän näköinen katsoessaan korista alaspäin kaikkia isoja lajitovereita. Naapurinkoiralle täytyisi muuten aina pullistella, mutta korissa sitä katsellaan niin hiljaa ja niin ylpeänä että ;) Tuulesta ja vauhdista se nauttii sekä huomiosta ilman Leiaa. Leia taasen on päässyt omille fillarilenkeille. Sillä tosin ei käy yhtä hyvä tuuri, se kun joutuu kuntoilemaan eikä laiskottelemaan korissa..:D

Ei kommentteja: