28.8.2010

Portugalilaisia tokokoiria & mätsärireissu



Eilen tuli näyttelykirje ensi viikon näyttelyä varten ja niinpä tuli mieleen että voisi olla aiheellista käydä kertaamassa kehäkäyttäytymistä mätsärissä. Ja tänään sattuikin sopivasti olemaan mätsäri herttoniemessä, jotenkas aamun pesuoperaation päätteeksi lähdettiin mätsäröimään pitkästä aikaa. Mukaan lähti Kanerva Papu-aussin kanssa, kiitos siis seurasta sinnepäin!



Leia käyttäytyi kehässä oikein hienosti, tuomari tutki neitiä läpiktaisin ja Leia vaan seisoi hievahtamatta paikallaan. Liikkuminen oli ihanan innokasta, mutta keskittynyttä ja hienosti tuo jaksoi seistäkkin. Parikehästä saatiin punainen nauha, ja nauhakehässä Leia valittiin hienosti toiseksi! On se vaan hieno tyttö :)
Hirmu tyytyväinen olen, ja Leia tietenkin myös kun niin herkullisia palkintoja sai ;)



Eilen lähdettiin lähikentälle tokoilemaan portugeesikokoonpanolla. Leian, Norin ja Nastan lisäksi mukana keikkui 8 viikkoinen Blanca - Nastan pentu joka oli tullut viikonlopuksi hoitoon. Voi elämä miten suloinen tuollainen portugeesilapsi voikaan olla. Ihan mielettömän reipas, iloinen ja rohkea pikku tyttö.

Leia oli ihan super. Pentu hengaili mukana kun tokoiltiin, pörräsi jaloissa eikä Leia ottanut siitä lainkaan häiriötä. Muutenkin ihmisiä ja koiria tuli ja meni, mutta Leia vaan teki hommia niin suurella ilolla ja innolla.
Seuraamiset oli tosi kivoja, nyt vihdoinkin se jaksaa pitempiäkin seuraamiskuvioita ja pysyy oikealla kohdalla. Lähinnä lelupalkalla mentiin, ja sitä revitettiinkin hirmuisella innolla.




Noudot oli ensin vähän turhan nopeita, joka näkyi hirveenä kiihdytyksenä kapulalle. Tehtiinkin sitten vaan tuomisharjoituksia, eli koiralle kapula suuhun ja pyysin vaan tuomaan. Hienosti teki. Loppuun vielä tehtiin koko nouto ja se meni hitusen maltillisemmin, kunnon laukalla kuitenkin loppuun saakka. Luoksarit oli hienoja, jäävätkin ihan. Parin minuutin paikallamakuu tehtiin, jonka aikana pikku Blanca mm. käveli norin ja Leian päältä vailla mitään reaktiota, mahtavaa. Hyvää häiriötä oli ja koira pysyi :) Jee. Loppuun vielä lisää kuvia meidän vauhdikkaista treenihetkistä:









Kiitos mätsärikuvista kuuluu Kanervalle, ja treenikuvvista Piattalle!!

Ei kommentteja: